Πρὸς τὴν τρίτην Ἅλωσιν; ---π. Γεώργιος Μεταλληνός

... Ἐπειδὴ δὲ τὰ πνευµατικὰ συµπορεύονται πάντοτε µὲ τὰ πολιτικὰ καὶ πολιτειακά, πρέπει νὰ ὑπενθυµίσουµε, ὅτι ἡ πνευµατικὴ καὶ πολιτιστικὴ ἀποδόµηση τοῦ Ἔθνους ἔχει σηµαντικὸ ἀντίκτυπο καὶ στὰ ἐθνικὰ θέµατα σὲ κάθε περίοδο τῆς ἱστορίας µας. Καὶ αὐτὸ τὸ ζοῦµε σήµερα µὲ τὴν νέα κατοχή µας καὶ πάλι ἀπὸ τὴν Φραγκιά, ὅπως τὸ 1204! Ἡ διαφορὰ τῆς προϊούσης σήµερα Τρίτης Ἁλώσεως ἀπὸ ἐκεῖνες τοῦ 1204 καὶ τοῦ 1453 εἶναι, ὅτι τότε ἡττηθήκαµε καὶ κατακτηθήκαµε, ἐνῶ σήµερα προχωροῦµε στὴν ἅλωση µὲ τὴν συγκατάθεσή µας, θεωρώντας την µάλιστα ὡς σωτηρία!

Γράφει ο κ. Γεώργιος Τραμπούλης, θεολόγος:

Μία άλλη παράμετρος που δεν θα πρέπη να μας διαφεύγει είναι και ο απροκάλυπτος τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση έχει βαλθή να αποχριστιανοποιήση την Πατρίδα μας.  Μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν απορρίψει την χριστιανική πίστη και διακηρύττουν ότι είναι άθεοι προκειμένου να μετατρέψουν την Χώρα αυτή σε ένα άθρησκο λαϊκό κράτος.  Έτσι με μέσον τους μετανάστες αποσκοπούν να αλλοιώσουν την ταυτότητα αυτού του τόπου  χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την χριστιανική φιλανθρωπία. Όμως η φιλανθρωπία και η αγάπη, τις οποίες προβάλλουν οι άθεοι κυβερνώντες είναι ψευδεπίγραφες, όπως και η ελευθερία που επαγγέλλονται. Διότι είναι φιλανθρωπία που έχει επινοηθή από πονηρούς ανθρώπους, για να πετύχουν τα πονηρά σχέδια τους, δηλαδή να επιβάλουν την αθεΐα και την αλλοίωση του Γένους μας.

Ἡ ἀνάστασις τῆς Νεολαίας μας - π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (Γ΄ Λουκᾶ)


Η ευκαιρία να τεθεί το θέμα με την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» στις πραγματικές διαστάσεις του

Η περίφημη τροπολογία Κοντονή, με την οποία επιχειρήθηκε να επιβληθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Αθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που καταδίκαζε τη χώρα μας για καταπάτησή τους, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Εδώ και χρόνια η Τουρκία με τα ενεργούμενά της στη Θράκη πιέζει για κάτι τέτοιο. Υπό το πρόσχημα της «ντροπής για τη χώρα μας», η οποία τακτικά εγκαλείται προκειμένου να απολογηθεί για την καταπίεση της «τουρκικής μειονότητας», ακόμη και μειονοτικοί βουλευτές των ελλαδικών κομμάτων αναζητούν τον αδύναμο κρίκο. Φαίνεται ότι με τον κ. Κοντονή τον βρήκαν, έστω και προς στιγμήν.
Πράγματι, όλα δείχνουν ότι η αρχική τροπολογία, την οποία αποπειράθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, περιελάμβανε την επιβολή της σχετικής απόφασης του ΕΔΑΔ. Αυτός ήταν και ο λόγος που έπειτα από πιέσεις αναγκάστηκε να την αποσύρει με την υπόσχεση να την επαναφέρει «τροποποιημένη», ώστε να μην επιβάλει τελικά την απόφαση, αλλά να επανεξεταστεί το θέμα της λεγομένης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» (ΤΕΞ) από πρωτοβάθμιο ελληνικό δικαστήριο.
Αυτός ήταν, βεβαίως, και ο λόγος που εξανέστη ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος ζήτησε εγγυήσεις «για το πώς τελικά θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ», προδίδοντας πιθανότατα με αυτόν τον τρόπο κάποιες υπόγειες συμφωνίες που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν τηρήθηκαν!

«Ο σημερινός κόσμος. Το μέγα φρενοκομείο» -- του Φώτη Κόντογλου (Μυστικά Άνθη)

Να δούμε ακόμα πού θα φτάξουμε! Δεν αφήσαμε βρωμιά, δεν αφήσαμε σιχαμένη πράξη, που να μην την κάνουμε, δεν αφήσαμε πονηρό διαλογισμό, που να μην τον πούμε ή να μην τον γράψουμε με τη μεγαλύτερη αδιαντροπιά. Ξεχαλινωθήκαμε πια ολότελα. Γινήκαμε ένα τρελό κοπάδι, που μας σαλαγά ο διάβολος με μια βουκέντρα κι εμείς τρέχουμε λαχανιασμένοι. Η ελευθερία που δώσαμε στον εαυτό μας, με τη διεστραμμένη γνώμη μας, γίνηκε τυραννία και μας κάνει ό,τι θέλει. Μεταμορφωθήκαμε σε μια μάγισσα Κίρκη και μας μεταμόρφωσε κι εμάς σε χοίρους και γρούζουμε ευτυχισμένοι, τσαλαβουτώντας μέσα στις κοπριές και στις σάπιες ακαθαρσίες. Καταντήσαμε ακόμα να τρώμε τις δικές μας τις ακαθαρσίες και τα εμπυασμένα κρέατά μας. Ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε φτάξει ούτε στη μισή αναισθησία και σιχαμένη παραμόρφωση, απ` όσο έφταξε σήμερα.

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ