ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ... ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ...---- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017


Προχόρου, Νικάνορος, Τίμωνος, Παρμένα διακόνων.

Πρόχορος, Νικάνωρ, Παρμενάς και Τίμων οι Άγιοι Απόστολοι εχρημάτισαν μαθηταί των δώδεκα Αποστόλων και συνηριθμούντο μετά των Εβδομήκοντα, όντες συνδιάκονοι μετά του Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου. Περί τούτων γράφει ο ιερός Λουκάς εις τας Πράξεις των Αποστόλων λέγων· «Και εξελέξαντο (οι δώδεκα Απόστολοι δηλαδή) Στέφανον, άνδρα πλήρη πίστεως και Πνεύματος Αγίου, και Φίλιππον και Πρόχορον και Νικάνορα και Τίμωνα και Παρμενάν» (Πράξεις στ: 5).

Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις "Φίλοι Χριστοῦ" στήν Οἰνόη (Βιλλίων) Ἀττικῆς.

1988 - 2018
30ετία Ἐκκλ/κῶν Κατασκηνώσεων
"Φίλοι Χριστοῦ"!
Σᾶς περιμένουμε ὅλους!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ
ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ Η Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ π. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΡΟΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ -- Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ
    Τό Ἱστολόγιο τοῦ Ναοῦ μας δημοσιεύει τίς ἐπιστολές τοῦ π. Ιεροθέου Ἀργύρη πρός τήν κ. Ἑλένη Λωρίτου, καθ'ὅτι τό Ἱστολόγιο τοῦ κ. Π. Τελεβάντου, πού δημοσίευσε τίς ἐπικριτικές ἐπιστολές τῆς κ. Λωρίτου, ἀρνήθηκε νά ἀναρτήση τίς ἀπαντήσεις  τοῦ π. Ἱεροθέου. 
   Ἡ δημοσίευσή τους στό Ἱστολόγιό μας γίνεται  καί γιά τόν ἀνωτέρω λόγο ἀλλά καί διότι οἱ ἐπιστολές καί οἱ ἀπαντήσεις σ'αὐτές ἀναφέρονται καί σέ Κληρικούς τοῦ Ναοῦ μας. ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Ὁ διάλογος -ἄν, βεβαίως οἱ συνομιλητές τό ἐπιθυμοῦν- δεοντολογικά πρέπει νά γίνη ΜΟΝΟ στό Ἱστολόγιο τοῦ κ. Π. Τελεβάντου. 
 
Ἀρχιμ. Ἱερόθεος Ἀργύρης
Ἱεροκῆρυξ
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΕΙΣ  ΤΗΝ  Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κας ΕΛΕΝΗΣ  ΛΩΡΙΤΟΥ 

Περιοδικόν «Θεοδρομία» : ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

«Αποδεχόμαστε όλα τα δόγματά της, όλους τους Ιερούς Κανόνες της, όλες τις Οικουμενικές και Τοπικές Συνόδους και αποκρούουμε και αποκηρύσσουμε όλες τις αιρέσεις, παλαιές και νεώτερες, και μεταξύ αυτών τις πάμπολλες του Παπισμού και του Προτεσταντισμού. Όσοι τις δικαιολογούν ως θεολογούμενα, όσοι αναγνωρίζουν τα μυστήρια και την Χάρη των δήθεν αδελφών  εκκλησιών, των αιρέσεων, των δήθεν εκκλησιών, αυτοί σχίζουν και διαιρούν τους Ορθοδόξους  πιστούς και υπόκεινται στα σχετικά επιτίμια των Ιερών Κανόνων, που δεν έχουν παλιώσει, ούτε έχουν ακυρωθή, αλλά ίσχυαν, ισχύουν και θα ισχύουν πάντοτε. Η Νέα Εποχή, η καινή κτίση, άρχισε δια της ενανθρωπήσεως, δια της Γεννήσεως του Χριστού, και συνεχίζεται δια των Αποστόλων και των Πατέρων. Δεν την αρχίζουν τώρα οι πατριάρχες και οι αρχιεπίσκοποι, που διακρίνουν τις εποχές και διαιρούν την Εκκλησία, για να αποφύγουν τις συνέπειες της συνεχείας και της ταυτότητος»  

Ὁμιλία τοῦ π Εὐθυμίου Τρικαμηνά στο αρχονταρίκι της Ι Μ Αγ Παρασκευής Μηλοχωρίου

***
Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ὁμιλία τοῦ π Εὐθυμίου Τρικαμηνά στο αρ...":

Τα λέει πολύ καλά ο πατέρας Ευθύμιος. Αλλά έχω μια απορία. Μιλάνε περί αποτειχίσεως, αυτό που βγήκε τώρα στην επιφάνεια δεν προϋπήρχε, δεν κατεργαζόταν δεκαετίες; Δε το έβλεπαν; Δεν είχαν αντιδράσει κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι πιστοί, κάποιοι ιεράρχες πολλά χρόνια πριν; Δε τους κυνήγησαν, δε τους συκοφάντησαν, δε τους κατηγόρησαν ότι κάνουν σχίσμα, αρχικά δεν αποτειχίστηκαν και τους εκτόπισαν; Όλοι αυτοί πέθαναν συκοφαντημένοι, σχισματικοί και συνέχισαν οι οικουμενιστές, εδραιώθηκαν. Αυτά δε τα είδαν ποτέ; Τι περίμεναν, να σταματήσουν; Τα μολύσματα μέσα στο σώμα της Εκκλησίας σχεδόν έγιναν θεσμός! Δε ξέρει κανένας ότι ο αρχαίος ναός του Σολομώντα είχε στα παράθυρα διχτυωτά ώστε στα Άγια των Αγίων να μη μπαίνει ούτε κουνούπι; Ή Νομίζουμε ότι αυτό ισχύει μόνο στο ναό του σώματος μέσω των αισθήσεων, και το σώμα της Εκκλησίας πρέπει να είναι και να μένει αμόλυντο. Γιατί αυτούς που ακολουθούν το πάτριο τους κατηγορούν, νομίζει κανείς ότι είναι απλά η ημερολογιακή καινοτομία; Όχι, είναι τόσο απλό, ή ακολουθείς την Εκκλησία επί τα ίχνη των αποστόλων και της παράδοσης της ή κάνεις βαθιές τομές και κάνεις του κεφαλιού σου. Όμως δεν είναι ανθρώπινο ίδρυμα να κάνεις ό,τι κατεβάσει το κεφάλι, ακολουθείς μέχρι κεραίας αυτά που παρέλαβες από τους προηγούμενους που κι αυτοί έκαναν από τους προγενέστερους. Αν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε σε ένα τόσο απλό θέμα και επιταγή όχι κάποιοι άγνωστου αλλά του Αποστόλου Παύλου που λέει κρατείτε τις παραδόσεις έτσι όπως εμείς σας τις διδάξαμε, ακόμη και άγγελος από τον ουρανό να σας πει κάτι διαφορετικό μην τον πιστέψετε, τότε στα δύσκολα χρόνια των διωγμών πώς θα συμπεριφερθούμε; 

***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ὁμιλία τοῦ π Εὐθυμίου Τρικαμηνά στο...":

Κατ' εμέ όλοι αυτοί οι αποτειχισμένοι έχουν πάθει ένα είδος σύγχυσης του νού , διότι ενώ κατηγορούν την ηγεσία της εκκλησίας ως αιρετική , δέχονται παράλληλα ότι τα μυστήρια τους είναι έγκυρα , δι' αυτό και ο Τρικαμηνάς δέχτηκε την καθαίρεση του από την σύνοδο και πήγε πρός αποκατάσταση της -ιερωσύνης- του ο ταλαίπωρος στον σέρβο Αρτέμιο ! ώωω! τρικυμία του νού , από πότε πάτερ μου έγιναν οι επίσκοποι σου και εσύ προσωπικά αιρετικοί ?
H Θεία Χάρις δεν χάνεται σιγά -σιγά , εάν πταίσης σε κάτι -θέμα πίστεως , παραδόσεως - η Θεία Χάρις σε εγκαταλείπει διότι μια για πάντα , διότι όλα τα θέματα πίστεως ,Ιεράς Παραδόσεως, Τάξεως , είναι λελυμένα και θεσμοθετημένα υπό Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, και όποιος τα παραβή στό ελάχιστο έχει στο κεφάλι του φοβερούς αφορισμούς και αναθέματα, και βρίσκεται εν μιά στιγμή - εκτός ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - δέν υπάρχει ιερωσύνη και Θεία Χάρις σε καταφρονητάς Ιερών Κανόνων, ούτε τους εγκαταλείπει λίγο λίγο, εάν έπεσες έπεσες τελείως !! Το 1924 τί έγινε ? Το 1948 τι έγινε, το 1965 ? και τόσα άλλα, η σύνοδος της Κρήτης ήταν το -κερασάκι- στην τούρτα που όλοι εσείς με την συμμετοχή ή την αδιαφορία -απιστία σας την κατασκευάσατε! ΑΛΛΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΡΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ !!


***
Σχόλιο για το σχόλιο του Ανωνύμου : ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς. 60% ορθόδοξος (απο 30% πέρυσι)... Του μένουν ακόμη 30%.http://orthodox-voice.blogspot.gr/2017/07/blog-post_174.html

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ -- ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πως εις την σωτήριον ταπεινοφροσύνην καταβησόμεθα, τον ολέθριον όγκον της υπερηφανείας καταλιπόντες; Εάν δια πάντων ασκώμεν το τοιούτο και μηδέν παρορώμεν ως ου παρά τούτο βλαβησόμενοι. Τοις γαρ επιτηδεύμασιν ομοιούται η ψυχή και, προς α πράττει, τυπούται και προς ταύτα σχηματίζεται. Έστω σοι και σχήμα, και ιμάτιον, και βάδισμα, και καθέδρα, και τροφής κατάστασις, και στρωμνής Παρασκευή, και οίκος, και τα εν οίκω σκεύη πάντα προς ευτέλειαν ησκημένα· και λόγος, και ωδή, και η του πλησίον έντευξις, και ταύτα προς μετριότητα μάλλον, ή προς όγκον οράτω. Μη μοι κόμπους εν λόγω σοφιστικούς, μηδέ εν ωδαίς ηδυφωνίας υπερβαλλούσας, μηδέ διαλέξεις υπερηφάνους και βαρείας·