Secretive Bilderberg group meetings begin in Virginia

A secretive group of elite power brokers is meeting in the US state of Virginia for closed-door discussions over four days.
The Bilderberg Meetings have 131 participants from 21 countries in Europe and North America, the group said in a press release.
A couple of top advisers to President Donald Trump are to attend the forum, 30 miles (48km) from the White House.
The shadowy group is a lightning rod for conspiracy theorists.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-40125253

Η άλλη διάστασις -- του αειμνήστου Στεργίου Σάκκου Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Από την αρχή του Χριστιανισμού, όπως το δείχνει η Καινή Διαθήκη και μάλιστα οι επιστολές του αποστόλου Παύλου, η θεολογία αποτελεί τη ρίζα και το θεμέλιο της πράξεως. Διαφορετικά, η θεολογία εκφυλίζεται σ΄ ένα στεγνό και άχρηστο σύστημα ιδεών, ενώ η πράξη χάνει το βάθος και την ουσία της, καταντά τύπος και, όχι σπάνια, αιρετικός ακτιβισμός. Μ΄ αυτή την προοπτική είναι χρήσιμο και αναγκαίο τις μέρες αυτές, που γιορτάζουμε την Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να σκύψουμε στη θεολογία αυτής της κατεξοχήν θεολογικής γιορτής. Το «θαυμαστόν και μέγα» τούτο γεγονός σηματοδοτεί το τέλος της επίγειας δράσεως του Ιησού και συγχρόνως συνοψίζει τη θεολογία όλων των γεγονότων της θείας οικονομίας.  

ΧΑΙΡΕ ΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ΑΔΑΜ Η ΑΝΑΚΛΗΣΙΣ· ΧΑΙΡΕ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΣ Η ΛΥΤΡΩΣΙΣ

Τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Μελετίου Ἀπ. Βαδραχάνη

Καθημερινὰ ἀκοῦμε στὸ ραδιόφωνο, βλέπουμε στὴ τηλεόραση καὶ διαβάζουμε στὶς ἐφημερίδες ὅτι ὑπάρχει κρίση σ’ ὅλες τὶς πτυχὲς τοῦ πολιτισμοῦ μας. Ὑπάρχει ἐν πρώτοις φοβερὴ καὶ ἄνευ προηγουμένου οἰκονομικὴ κρίση. Ἀνεργία, ἀνέχεια, στασιμότητα στὴν κίνηση τῆς ἀγορᾶς, ἀνυπαρξία ἐπενδύσεων, ἔλλειψη ρευστοῦ χρήματος, κλείσιμο ἐργοστασίων καὶ ἐπιχειρήσεων, αὔξηση τοῦ πληθωρισμοῦ. Ἐκτὸς ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ κρίση ὑπάρχει τεράστια ἠθικὴ κρίση. Σκάνδαλα παντοῦ, διαπλοκές, μίζες, καταχρήσεις, σωματεμπορία, ἠθικὴ παράλυση, ἀλκοολισμός, ναρκωτικά, λαθρεμπόρια, ληστεῖες, φόνοι, τρομοκρατία. Ὑπάρχει ἐπίσης οἰκογενειακὴ κρίση. Χάθηκε ἡ συνοχὴ τῆς οἰκογενείας, ἡ σταθερότητά της, ἡ ἀντοχή της. Τὰ διαζύγια σὲ ἔξαρση καὶ ἡ τέλεση γάμων σὲ πτώση. Ὑπάρχει ἐπίσης κρίση στὴν παιδεία, στὴν πολιτική, στὶς διεθνεῖς σχέσεις κ.ο.κ..

Σιμωνόπετρα • Άγιον Όρος • Αγνή Παρθένε - Simonopetra • Mount Athos • Agni Parthene


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Νικηφόρου του ομολογητού, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Δημητρίου (1697) και Κωνσταντίνου (Μυτιλ. 1819) των νεομαρτύρων.


Ὁ Ἅγιος Νικηφόρος, ὁ Ὁμολογητής, γεννήθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη, τὸ 758 μ.Χ., ἀπὸ περιφανεῖς καὶ εὐσεβεῖς γονεῖς, τὸ βασιλικὸ γραμματέα καὶ νοτάριο Θεόδωρο καὶ τὴν Εἰρήνη. Ὁ πατέρας του ἐξορίσθηκε ἀπὸ τὸν αὐτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε’ τὸν Κοπρώνυμο (741 – 775 μ.Χ.) στὰ Μύλασσα τῆς Καρίας καὶ μετὰ στὴ Νίκαια, ὅπου μετὰ ἑξαετία ἀπέθανε, διότι ἦταν ὑπέρμαχος τῶν ἱερῶν εἰκόνων.
Ὁ Νικηφόρος εἶχε καλὴ ἐκπαίδευση καὶ ἐχρημάτισε βασιλικὸς γραμματέας, ἀλλὰ ἐπειδὴ εἶχε κλίση στὴ μοναχικὴ πολιτεία, ἐκάρη μοναχὸς καὶ ἀποσύρθηκε σὲ κάποιο λόφο ἀπέναντι τοῦ Θρακικοῦ Βοσπόρου, ὅπου μαζὶ μὲ ἄλλους μοναχοὺς διήνυε τὴν ὁδὸ τῆς ἀσκήσεως.

Δώστε χέρια και αγαπήστε όσους αδελφούς έχουν αποδείξει ότι πολεμάνε

Ο Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Kyprianos Christodoulides άφησε ένα σχόλιο για ...":

Μιλιούνια άρχισαν να γίνονται ανά την υφήλιο και οι παλαιοημερολογίτες οικουμενιστές...Ξυπνήστε και μην έχετε την μύγα σε ότι λέει κάποιος για να στραφείτε εναντίον του και όχι εναντίον της αιρέσεως....Ο Οικουμενισμός είναι παντού και μόνο οι αγνοί στην καρδιά, αυτοί που αγαπάνε όπως ο Χριστός μας έδειξε και αυτοί που συγχωρούν και είναι ταπεινοί μπορούν να τον νικήσουν..δώστε χέρια και αγαπήστε όσους αδελφούς έχουν αποδείξει ότι πολεμάνε και μην κοιτάτε ψύλλους στα άχυρα για να σηκώσετε "σπαθιά"....αυτά μπορούν να λυθούν και μετέπειτα..

Ο Kyprianos Christodoulides άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τελικῶς συμβαίνει αὐτό τό ἐξωφρενικό καί ἀδιανόητο...":

Πλήν όμως, φεύ, πλήν όμως φεύ, οι Παλαιοημερολογίτες δέν έσωσαν τήν κατάσταση, κατά τόν π. Ευθύμιο, ο οποίος ακολουθεί άλλη δολιχοδρομία καί κάνει τόν μεγάλο συμβιβασμό νά λέει ναί στήν καινοτομία καί όχι στήν Παράδοση τής Εκκλησίας. Άν τού τό θέσετε κατ΄ αυτό τόν τρόπο, θά σάς απαντήσει : «Ποιά Παράδοση έχετε στό μυαλό σας ; Όταν η Εκκλησία ακολουθούσε τό Μακεδονικό ημερολόγιο ή τό Ιουλιανό, που αρχικά δέν τό ακολουθούσαν όλες οι Εκκλησίες;».

Καί η κατάσταση δέν συμμαζεύεται, όπως καταλαβαίνετε. Μιά ασήμαντη προσθήκη, όπως αυτή τών 13 ημερών, δέν μπορεί νά μάς αλλάξει τήν πίστη μας, θα συμπληρώσει ο π. Ευθύμιος, θέλοντας νά δώσει δίκαιο στούς αστρονόμους καί τούς αστροσκόπους επιστήμονες τού Πάπα. Διότι αυτοί ανακάλυψαν ότι, από τότε που άρχισε νά ανατέλλει καί να δύει ο ήλιος, υπήρξαν 13 ημέρες όπου ο ήλιος ούτε ανέτελλε, ούτε έδυε ! Τρομερό ! Απίστευτο ! Φανταστικό ! Κάποτε είχαμε ηλιοφάνεια καί νύχτα 13 ημερών καί ουδείς τό πήρε είδηση. Μέγας είσαι Κύριε.

Αλήθεια, πότε έγινε αυτό ; Η Παλαιά Διαθήκη δέν μας δίνει τή σχετική πληροφορία. Μόνο κάτι γράφει, όταν είχαν πόλεμο οι Εβραίοι, καθ΄ οδόν πρός τήν γή τής Επαγγελίας, καί κρατούσαν τά χέρια τού Μωυσή τεντωμένα γιά να σταματήσουν τόν ήλιο καί νά μή νυχτώσει. Η νίκη τους θά χανόταν αν έπεφτε τό σκοτάδι. Λέτε νά ήταν τότε ;

Αυτοκτονούμε!!!

Ιανουάριος 1970---Δεκέμβριος 2016
17 .310 .000, (δεκαεπτά  εκατομμύρια τριακόσιες δέκα χιλιάδες) ελληνόπουλα κατακρεουργήθηκαν από εκτρώσεις!!!
Με το εθνικό έγκλημα της νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων και μάλιστα με δαπάνες του κράτους, δια του Ν. 1609 του 1986.
 Με την έντεχνη από το  1980  αλλοίωση της ομοιογένειας των Ελλήνων με περίπου 3.000. 000 μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
 Και τώρα με την  σταδιακή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και λαθρομετανάστες, είναι όντως τραγικόν, ευρισκόμεθα προ της  αλλοιώσεως και μειώσεως του ελληνικού πληθυσμού, και οι υπεύθυνοι του έθνους συνεχίζουν να νομιμοποιούν και να πληρώνουν δια 350 χιλιάδες περίπου, εκτρώσεις, ετησίως.

 Αυτοκτονούμε!!!

Ιδού λοιπόν βλέπουμε "πατριάρχη" απο την Πόλιν της Υπεραγίας Θεοτόκου , που τολμά να λειτουργεί σε σατανικό οίκο βλασφημίας του Χριστού και της Παναγίας! -- του αδελφού μας Ιουστίνου

Οι ευαγγελικοί δεν είναι μόνον εικονομάχοι, αλλά βλασφημούν και την Παναγία! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη γερμανίδα μάνα ενός παιδιού ,που του έδωσα μία εικονίτσα της Παναγίας μας! Με τί μίσος την κοίταξε και πως τράβηξε με μανία το παιδάκι να μην την πάρει! Ιδού λοιπόν βλέπουμε "πατριάρχη" απο την Πόλιν της Υπεραγίας Θεοτόκου , που τολμά να λειτουργεί σε σατανικό οίκο βλασφημίας του Χριστού και της Παναγίας!  Όχι  μόνον τον βλέπουμε να συμπροσεύχεται, αλλά να νομίζει κιόλας ότι λειτουργώντας θα "αγιάσει" τους εχθρούς της Παναγίας με μαγικό τρόπο! Πιστεύει δηλαδή ότι σαν αρχιερέας (ακόμη)έχει την δύναμη  να υποχρεώσει στανικώς   το Άγιο Πνεύμα να ευλογήσει  τους βλασφημούντες τήν Αγία Τριάδα! Αυτό το είχε χαρακτηρίσει ο π.Ιωάννης Ρωμανίδης ως ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ! Θεία κοινωνία δηλαδή χωρίς μετάνοια ! Με μαγικό τρόπο υποχρεωτικός αγιασμός των αιρετικών λόγω "οικουμενικής μαμωνικής - μασσωνικής αγάπης"!
 Εκεί λοιπόν το πάει ο Βαρθολομαίος...ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΝΕΟΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΕ ΈΝΔΥΜΑ ΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΑΡΧΙΕΡΈΩς...

1  Πόσο δίκαιο είχε ο μακάριος Νικόλαος Σωτηρόπουλος που έλεγε ότι "ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων"!http://orthodox-voice.blogspot.gr/2017/05/blog-post_646.html#more

«Ψάχνουμε κατοίκους για τα Αντικύθηρα που έχουν ερημώσει» --- (σ.σ. της Ορθόδοξης Φωνής : 450 000 εκτρώσεις ετησίως στην "αγιοτόκο" Ελλάδα! )

Τα Αντικύθηρα βρίσκονται ενώπιον της πληθυσμιακής ερημοποίησής τους. Το μικρότερο από τα δύο νησιά του συμπλέγματος των Κυθήρων μέσα στον 19ο αιώνα έφτανε να φιλοξενεί ακόμα και 800 ψυχές, ενώ σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 20. Η κατάσταση προβληματίζει έντονα τον δήμαρχο του νησιού Στράτο Χαρχαλάκη, ο οποίος προσπαθεί να αντιστρέψει την ερήμωση του τόπου.
Ο Στράτος Χαρχαλάκης μίλησε στη «δημοκρατία» για το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές δεν θα αρνούνταν ακόμα και τη μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών, αν αυτή η λύση παρέτεινε τη ζωή των Αντικυθήρων.
Πριν από λίγες ημέρες το νησί επισκέφθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ του Πατριαρχείου Αντιοχείας, για να συζητήσει με τους λιγοστούς κατοίκους την πρόταση μόνιμης εγκατάστασης τεσσάρων οικογενειών ορθόδοξων χριστιανών από την περιοχή του Λιβάνου, που ενισχύονται από τη Μονή του Μπάλαμαντ. Η πρόταση μελετάται από ομάδα εργασίας των τοπικών Αρχών. Οι χριστιανοί του Λιβάνου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως και όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των ταραχών στην περιοχή, που τους οδηγούν σε ξεριζωμό.
«Εγώ δεν θέλω να έρθουν εδώ οι οικογένειες και να συντηρούνται με συσσίτια. Οσοι έρθουν, αν έρθουν, πρέπει να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και με την εργασία τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Για παράδειγμα, ένας από αυτούς τους Λιβανέζους, που μας προτείνουν να έρθει εδώ, είναι μηχανικός, που θα μπορούσε επαγγελματικά να αξιοποιηθεί και από τον δήμο μας. Είναι διατεθειμένες οι Αρχές να μας παράσχουν διευκολύνσεις γραφειοκρατικές και φορολογικές για να προσελκύσουμε κατοίκους στα νησιά μας;» ανέφερε ο δήμαρχος των Κυθήρων.

ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΖΩ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.... --- ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

«Πωλήσατε τά πάρχοντα μν καί δότε λεημοσύνην»(Λουκ. 12, 3)

 5.05.2017
Πολλές φορές ακούγεται το ερώτημα, μπορεί σήμερα στη σύγχρονη εποχή να εφαρμοσθεί ο Ευαγγελικός λόγος και μάλιστα αυτός που καλεί τον άνθρωπο να ξεπεράσει τον εαυτό του και να θυσιάσει τα πάντα χάριν των συνανθρώπων του;
Η απάντηση είναι, Ναι! Διότι το Ευαγγέλιο δεν απευθύνεται σε εποχές και χρόνους, αλλά απευθύνεται στον άνθρωπο κάθε εποχής και κάθε χρονικής στιγμής.
Η διαχρονικότητα του Ευαγγελικού λόγου δεν είναι μια ιστορική λεκτική μαρτυρία, αλλά αλήθεια βιουμένη και επιβεβαιουμένη καθημερινώς στην ζωή των ανθρώπων.
Μια τέτοια μεταξύ άλλων πολλών μαρτυρία, ερχόμαστε δια του παρόντος άρθρου μας να παρουσιάσουμε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 – ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ -- «ούπω γαρ ήν Πνεύμα Άγιον»

Η παρουσία του Παρακλήτου
Η Κυριακή της Πεντηκοστής είναι η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας. Πενήντα μέρες μετά από την Ανάσταση του Χριστού η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την Αγία Πεντηκοστή. Έτσι καθιερώθηκε να ονομάζεται η τελευταία μεγάλη εορτή της πασχαλινής περιόδου.
Όπως γνωρίζουμε την ημέρα της Πεντηκοστής φανερώνεται το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα. Μέχρι τότε, όπως μας αναφέρει το Ιερό Ευαγγέλιο “ούπω γαρ ήν Πνεύμα Άγιον”. Δηλαδή δεν μας ήταν μέχρι τότε γνωστό το Άγιο Πνεύμα, το οποίο από την ημέρα της Πεντηκοστής είναι δίνει έντονα την παρουσία του μέσα στην πραγματικότητα της Εκκλησίας μας που την καθοδηγεί «εις πάσαν την αλήθειαν».

Η αιρετική πατρικία

Κάποια πατρικία, που λεγόταν Κοσμιανή ( 6ος αι. ) ήρθε μια νύχτα να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.
Καθώς πλησίαζε, της παρουσιάσθηκε η Κυρία Θεοτόκος μαζί με άλλες γυναίκες και της είπε:                                                                   
-Δεν επιτρέπεται να μπεις εδώ, γιατί δεν είσαι δική μας.                                              
Το είπε αυτό, γιατί η Κοσμιανή ανήκε στην αίρεση του Σεβήρου. Εκείνη όμως επέμενε και παρακαλούσε να της επιτρέψει την είσοδο.
Τότε η Θεοτόκος αποκρίθηκε: 
- Είναι αδύνατο να μπεις εδώ μέσα, αν προηγουμένως δεν έρθεις σε μυστηριακή κοινωνία με εμάς. Κατάλαβε τότε η πατρικία ότι η είσοδός της εμποδίζεται επειδή είναι αιρετική, και ότι αν δεν προσέλθει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν πρόκειται να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο.                                                                                         
Έτσι κι έκανε. Πρώτα-πρώτα εγκατέλειψε την αίρεση του Σεβήρου, κι ύστερα μετανοημένη κάλεσε τον διάκονο και μετέλαβε τα άχραντα μυστήρια.

Τότε προχώρησε ανεμπόδιστα και προσκύνησε το ζωοποιό μνήμα του Σωτήρος Χριστού.