Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός: Θα φθάσουμε σε φοβερές καταστάσεις στο χώρο τον εκκλησιαστικό.

Θα έλθει εποχή, όπου οι αταξίες που συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά, θα εισέλθουν και μέσα στην Εκκλησία. Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιαζόμενος χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας, με την πλέον αρνητική έννοια του όρου, τότε θα καταντήσουμε χειρότερα από τους Παλαιοημερολογίτες. Και αν δεν θελήσουμε με πρώτους τους Επισκόπους μας, τους οποίους σέβομαι απόλυτα, εάν δεν θελήσουμε να σωφρονισθούμε και να μην προκαλούμε τον λαό του Θεού, θα φθάσουμε σε φοβερές καταστάσεις στο χώρο τον εκκλησιαστικό. Δεν είμαι προφήτης, αλλά ο Θεός μου επέτρεψε να ασχολούμαι με την επιστήμη της Ιστορίας. Ο ιστορικός εργάζεται πάνω σε νομοτέλειες. Όχι λοιπόν με την διαίσθηση Προφήτου, διότι είμαι ακάθαρτος και ασήμαντος, αλλά με την διαίσθηση που μου δίνει ο χώρος της Ιστορίας, προβλέπω ότι εκεί θα καταλήξουμε. 

***
Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Με...":

A
πορίας άξιον είναι πώς, ένας τόσο καταξιωμένος καθηγητής της ιστορίας και -πολέμιος- του οικουμενισμού , να μην γνωρίζει από την εκκλησιαστική ιστορία το πώς και το γιατί καταδικάστηκε το νέο ημερολόγιο, και το πώς η ελληνική εκκλησία λόγο της αποδοχής της παναιρέσεως του οικουμενισμού είναι αποκομμένη από το ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ,  όπως και το πώς και το γιατί οι -παλαιοημερολογίτες - είναι τόσα κομμάτια, και τους, βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι !!

1 σχόλιο:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

απορίας άξιον είναι πώς , ένας τόσο καταξιωμένος καθηγητής της ιστορίας και -πολέμιος- του οικουμενισμου , να μήν γνωρίζει από την εκκλησιαστική ιστορία το πώς και το γιατί κατεδικάσθικε το νέο ημερολόγιο ,και το πώς η ελληνική εκκλησία λόγο τις αποδοχής της παναιρέσεως του οικουμενισμού είναι αποκομένη από το ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , όπως και το πώς και το γιατί οι -παλαιοημερολογήτες - είναι τόσα κομάτια ,και τους , βάζει όλους στό ίδιο τσουβάλη !!