«Η γη της Ελλάδος είναι και καρποφόρος και παμφόρος» -- Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Κάποτε ευημερούσαν τουλάχιστον οι αριθμοί, αν και δυστυχούσαν οι άνθρωποι. Τώρα μαζί με τους πολίτες δυστυχούν και οι αριθμοί. Εφιαλτική η  πρόσφατη έκθεση τού ΙΝΕ/ΓΣΕΕ:ο δείκτης φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού από 27,7% το 2010 έφτασε το 2015 το 37,7%, η πραγματική ανεργία βρίσκεται στο 29,6%, το 51,6% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται λιγότερο από 800 ευρώ. Οι όποιες προσλήψεις πάντοτε ευέλικτης μορφής φτάνουν το 54,7%.
Η απασχόληση κατέρρευσε, η μακροχρόνια ανεργία κινείται πάνω από 70%, το κατά κεφαλήν πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%.
Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 μετρήθηκαν λουκέτα 100 επιχειρήσεων καθημερινώς .

«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν
κατ΄ ευχήν στην Αποικία/
δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία»
θα επανελάμβανε ο σοφός Αλεξανδρινός.
Πεμπτουσία της φιλοσοφίας τών κακή τη μοίρα «διασωστών» μας δεν είναι η ανάπτυξη και η παραγωγή, αλλά η αφαίμαξη. Προτεραιότητά τους να μας πουλήσουν τα προϊόντα τους, όχι να αγοράσουν δικά μας, τα οποία άλλωστε το ένα μετά το άλλο φρόντισαν να μην τα παράγουμε.
Αυτά, όταν η «γη της Ελλάδος», όπως έγραψε (5/9/1821) ο Κοραής («Πολιτικαί παραινέσεις προς τους Έλληνας», σελ. 68) «είναι και καρποφόρος και παμφόρος(= παράγει τα πάντα), ικανή και τους κατοίκους της να θρέψη και πολλούς άλλους(…). Από την φροντίδα λοιπόν της γεωργίας πρέπει να αρχίσωμεν όχι μόνον διότι πληθύνουσα τας τροφάς πληθύνει τους κατοίκους της ερημωθείσης από τον εξολοθρευτήν τύραννον της Ελλάδος [τότε το τούρκο, τώρα τους διεθνείς τοκογλύφους] αλλά και ημερώνει τα ήθη καθώς ημερώνει τους καρπούς της γης».
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι «βέλτιστος δήμος ο γεωργικός εστί» (Πολιτικά στ΄, 1318b 10). Εμείς όμως εισάγουμε σχεδόν τα πάντα. Στα τελευταία 7 χρόνια πραγματοποιήσαμε εισαγωγές 240 δισ. € - πράξη εθνικής αυτοκτονίας. Ενώ εξήγαμε ζάχαρη, καταντήσαμε να πληρώνουμε 55.500.000 €  για εισαγωγή γαλλικής (μετά το κλείσιμο της ΕΒΖ στέλνοντας στην ανεργία τους χιλιάδες που δούλευαν εκεί κα στην καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων), 142.000.000 € για γαλλικό και ολλανδικό γάλα. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια οικιακής οικονομίας πια.
Άλλα σπαρταριστά νούμερα: 33.000.000 € για ιταλικό χαρτί υγείας (αφού κλείσαμε τη Softex), 33.500.000 € για προτηγανισμένες γαλλικές πατάτες!!! Ανάλογα ισχύουν για κρέας, ψάρια και άλλα διατροφικά προϊόντα που πλουσιοπάροχα παρήγε κάποτε η ελληνίδα γη και οι θάλασσές της .
Από τον μανάβη της γειτονιάς μας, καμαρώστε τη…συγκομιδή μας:
Αχλάδια Ιταλίας, φασολάκια Μαρόκου, ραγού πατατάκια + μωβ Γαλλίας, σταφύλια Χιλής, σέσκουλο Ιταλίας, σέλερι Ιταλίας, φινίκιο Ιταλίας, βανίλιες Ν. Αφρικής, λάϊμ Βραζιλίας, τσίλι Ισπανίας, άϊσμπεργκ Ισπανίας, μάνγκο Περού, μπλάκμπερυ Μεξικού, μύρτιλα Χιλής, ανανάς Αγίου Δομηνίκου, τζίντζερ Κίνας, σκόρδα Κίνας κ.λ.π. Δείγμα εκ των ενόντων…
Η ΚΑΠ έπληξε καίρια, αντί να δώσει προτεραιότητα στον πρωτογενή πλούτο και να αναδιαρθρώσει, την εγχώρια παραγωγή. Τα μνημόνια ολοκλήρωσαν την καταστροφή.Για ορισμένες παθογένειες μάς φταίνε ασφαλώς οι ξένοι. Για τις περισσότερες μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.
 Τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (450.000) Ελληνόπουλα πήραν τον ομματιών τους (2008-2016). Όλοι τους επιστήμονες, οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί και διδακτορούχοι, η μεγαλύτερη διαρροή εγκεφάλων.
 Γηράσκουμε μηδέν διδασκόμενοι. Γηράσκουμε χωρίς ανανέωση των γενεών. Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Σε 15 χρόνια το 1/3 των Ελλήνων θα είναι άνω των 60 ετών. Οι γείτονές μας Αλβανοί μουσουλμάνοι έχουν δείκτη γονιμότητας 3,5 και εμείς πέσαμε κάτω του 1…
Ο γλωσσικός εκτραχηλισμός του Ερντογάν κατά πάντων και πασών είναι ακατάπαυστος. Οι αποδέκτες της αθυροστομίας του πριν την «γευθούν» σίγουρα δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει τούρκος. Ας ελπίσουμε ότι όσο περισσότερο ο ισλαμιστής παραφέρεται, τόσο οι Ευρωπαίοι θα προσγειώνονται.
Οι ειδήσεις λένε ότι τα πήγε καλά ο Νίκος Κοτζιάς στην Ουάσιγκτον. Μακάρι για το καλό της πατρίδος. Γερμανία και Αμερική είναι τρομερά δύσκολο να «ξεκολλήσουν» από την εκ πεποιθήσεως αφοσίωση τους στην Τουρκία και την ψευδαίσθησή τους ότι χωρίς την Άγκυρα χάνουν τον έλεγχο της νοτιοανατολικής Λεκάνης και την ευρύτερης Μεσογείου. Ο Ερντογάν πατάει σε δύο βάρκες, ή μάλλον μετεωρίζεται δουλεύοντας τους πάντες. Αυτό όμως δεν μπορεί να το κάνει επ΄ άπειρον, εκτός αν οι άλλοι αποδειχθούν απείρως…άπειροι!
Οι ΗΠΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο σταθερότερος και χρησιμότερος γεωστρατηγικός εταίρος τους στην περιοχή είναι η Ελλάδα και το αβύθιστο αεροπλανοφόρο τους η Κρήτη  με την Σούδα. Για να είναι τίμια και διαρκής η σχέση προϋποθέτει ανταλλάγματα, ήτοι εμπράγματες εγγυήσεις για την ελληνική ασφάλεια και ευρύτερα πολλαπλή στήριξη που για τις ΗΠΑ κοστίζουν ελάχιστα. Ίδωμεν!



*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης


Δεν υπάρχουν σχόλια: