Αλβανία: Η κυβέρνηση του Ράμα παρέχει ανοιχτή κάλυψη σε έναν καταζητούμενο

Τις διασυνδέσεις της αλβανικής κυβέρνησης Ράμα με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο χρησιμοποιεί και κατά των Ελλήνων, στα σχέδια συρρίκνωσης του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου, αποκάλυψε μία ακόμα φορά η επιχείρηση του Λιμενικού στο Ιόνιο, στην οποία κατασχέθηκαν δύο τόνοι χασίς από σκάφος που τα μετέφερε στην Ιταλία και την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Εντι Ράμα (φωτό αριστερά) παρέχει ανοιχτή κάλυψη στον καταζητούμενο από τις ελληνικές Αρχές αλλά και την ΙNTERPOL Κλεμέντ Μπαλίλι (φωτό δεξιά), όπως μεταδίδουν ηπειρώτικα ΜΜΕ, παρά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε το γεγονός στη Αλβανία.

Φερέφωνα της κυβέρνησης των Τιράνων σε δημοσιεύματα επιτίθενται μάλιστα στην Ελλάδα, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι κατά την επιχείρηση και την κατάσχεση του φορτίου παραβιάστηκαν τα ύδατα της Αλβανίας! Σε νέα ανακοίνωσή της, η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας Ομόνοια κατήγγειλε ότι οι κρατικοί φορείς συμπράττουν με παρακρατικές ομάδες, με στόχο τον εκφοβισμό, την καταπάτηση περιουσιών και την τρομοκράτηση των Ελλήνων, όπως συνέβη τελευταία με τις οργανωμένες κλοπές που σημειώθηκαν σε ελληνικά σπίτια στις μειονοτικές περιοχές.



Ο Κλεμέντ Μπαλίλι φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από την υπόθεση του σκάφους που κατασχέθηκε στο Ιόνιο, ο οποίος έκτοτε παραμένει άφαντος, καθώς οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι «έπεσαν» πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη, στο οποίο θεωρείται «εγκέφαλος».

Παράλληλα, πιθανή δημόσια εμφάνισή του θα μπορούσε να πυροδοτήσει δημοσιεύματα για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, καθώς μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι κατείχε τη θέση του διευθυντή Συγκοινωνιών (!) των Αγίων Σαράντα, θέση που διευκόλυνε τα σχέδιά του...

Η οικογένεια του Κλεμέντ Μπαλίλι, με «ρίζες» στους Αγίους Σαράντα, διατηρεί πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στην πόλη, όπως το ομώνυμο ξενοδοχείο «Santa Quaranta» του καταζητούμενου, που επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντουάρντ Ντότσα, δίνοντας συγχαρητήρια για τη συμβολή της οικογένειας στην ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας (!) και δηλώνοντας ότι «από φθόνο και από ζήλια, η Ελλάδα σπιλώνει την οικογένεια, μία από τις πιο ευγενικές νεοαστικές οικογένειες στη νότια Αλβανία» και ότι «η Ελλάδα, θέλοντας να ελέγχει τον Νότο της Αλβανίας, πάντα ενδιαφερόταν για την καταστροφή των πλούσιων Αλβανών και των οικογενειών τους»!

Ν. Σταυρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: