Θα παραιτηθεί το 2018 ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος (σ.σ. εάν ζει έως τότε...)

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί το 2018, όταν θα συμπληρώσει 80 χρόνια ζωής, ανακοίνωσε χθες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος (φωτό).

Ο κ. Αμβρόσιος, μιλώντας στη «δημοκρατία», επιβεβαίωσε ότι τον Δεκαπενταύγουστο του 2018, μετά τη θεία λειτουργία στο Μέγα Σπήλαιο, θα υποβάλει και επισήμως την παραίτησή του, προκειμένου η τακτική Σύνοδος της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο του ίδιου έτους να εκλέξει τον διάδοχό του.

Η απόφαση αυτή δεν ξενίζει τους γνώστες των εκκλησιαστικών πραγμάτων. Εξάλλου, ο κ. Αμβρόσιος την περίοδο 2013-2014, όντας συνοδικός μητροπολίτης, είχε υποβάλει στη ΔΙΣ την παραίτησή του με ανοιχτή ημερομηνία, ωστόσο η επιστολή δεν έγινε δεκτή από το σώμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο κ. Αμβρόσιος έχει πει σε συνομιλητές του ότι ο αρχιερέας θα πρέπει να φεύγει αξιοπρεπώς, προτού τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του σώματός του.

Τις ερχόμενες ημέρες στις ενορίες της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο 16 σελίδων που επιμελήθηκε ο κ. Αμβρόσιος, στο οποίο θα αναλύει το σκεπτικό του για την επικείμενη απόσυρσή του από τη διοίκηση της τοπικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: