Oρθόδοξος Κλήρος και λαός της Γεωργίας διαμαρτύρονται κατά της επίσκεψις του Πάπα


***
Ο ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Oρθόδοξος Κλήρος και λαός της Γεωργίας διαμαρτύρον...":

Μη σας κάνει εντύπωση το γεγονός που προβάλλουν κάποιες ιστοσελίδες, της μη συμμετοχής σήμερα κανενός Ορθοδόξου Επισκόπου στην λειτουργία του Πάπα. Τα ίδια περίπου έγιναν και εδώ στην Ελλάδα το 2001 επί Χριστόδουλου όταν ήλθε για πρώτη φορά Πάπας στην Αθήνα. Και τότε δεν έγιναν συμπροσευχές ούτε συλλείτουργα, έγινε όμως το πρώτο μεγάλο βήμα, καθώς δέχθηκαν τον Πάπα ως Επίσκοπο Ρώμης, αν και είναι Αιρετικός. Οι Οικουμενιστές και οι φίλοι τους δεν βιάζονται, προχωρούν στην κάθε χώρα τα βήματα ένα-ένα και προσεκτικά. Σημασία γι αυτούς προς το παρόν έχει το ότι έγινε στη Γεωργία το πρώτο μεγάλο βήμα της ουσιαστικής στην πράξη Εκκλησιαστικής επαφής και αμοιβαίας Εκκλησιαστικής αλληλοαναγνώρισης.

ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ -- του αείμνηστου Στεργίου Σάκκου Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Αποτίμηση των γεγονότων
Προβλημάτισε πολλούς και σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως η κατάσταση του τόπου μας τον τελευταίο καιρό. Τώρα που χρονικά τουλάχιστον απομακρυνθήκαμε κάπως από τα… «Δεκεμβριανά» γεγονότα και φαίνεται να έχει επέλθει κάποια εκτόνωση της έντασης, απαλλαγμένοι από τη συναισθηματική φόρτιση μπορούμε ίσως να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά. Εκείνη η αναστάτωση, σχεδόν εξέγερση, των νέων – και όχι μόνο – εκείνο το μένος εναντίον της εξουσίας και μάλιστα εναντίον των οργάνων της τάξεως, που κορυφώθηκε με τον όντως άδικο και τραγικό θάνατο ενός δεκαεξάχρονου μαθητή, κάτι σοβαρό έχει να μας πει. Είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου και μπορεί να λειτουργήσει ως πέρασμα από το οποίο θα προχωρήσει κανείς στο βάθος, αν το επιθυμεί, και θα έρθει αντιμέτωπος με την βαθειά σήψη του κοινωνικού μας ιστού. Κατ΄ αρχήν, δεν είμαι από εκείνους που ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στα παιδιά. Η αναστροφή και τριβή μου μαζί τους, που ξεπερνά τις πέντε συναπτές δεκαετίες, με έχει γυμνάσει, ας πω, στο να τα κατανοώ ακόμη και όταν δεν τα δικαιολογώ. Ένας θάνατος είναι οπωσδήποτε τραγικό γεγονός, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον θάνατο ενός εφήβου. Κλάψαμε και πονέσαμε όλοι γι΄ αυτόν. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να σκυλεύει την μνήμη εκείνου του παιδιού με το άλλοθι της δήθεν αγωνιστικότητας. Κανείς δεν μπορεί να καμουφλάρει πίσω από μία επίφαση μαχητικότητας την βανδαλιστική καταστροφικότητα και την χαώδη αναρχία.  

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ~ Ι.Μ.ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΙΕ ΜΑΤΘΑΙΟΥ. Κυπριανού ιερομάρτυρος, Ιουστίνης μάρτυρος, Γεωργίου νεομάρτυρος.

Ὁ Ἅγιος Κυπριανὸς ἔζησε καὶ μαρτύρησε ἐπὶ αὐτοκρατορίας Δεκίου.
Γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας ἀπὸ ἐπιφανὴ καὶ πλούσια οἰκογένεια, ἡ ὁποία τοῦ εἶχε προσφέρει ἀξιόλογη μόρφωση.

Ὁ Κυπριανὸς ὑπῆρξε γιὰ πολλὰ χρόνια ξακουστὸς μάγος. Σὲ αὐτὸν μάλιστα προσέτρεξε καὶ ἕνας εἰδωλολάτρης ὁ Ἀγλαΐδας, ὁ ὁποῖος ἦταν ἐρωτευμένος μὲ μία παρθένα τὴν Ἰούστα. Ἐπειδὴ ὅμως δὲν ἔβρισκε ἀνταπόκριση στὸν ἔρωτά του, ζήτησε ἀπὸ τὸν Κυπριανὸ νὰ τὸν βοηθήσει μὲ τὶς μαγικές του ἱκανότητες. Ὅμως οἱ ἐνέργειες τοῦ Κυπριανοῦ δὲν ἔφεραν κανένα ἀποτέλεσμα καὶ γι’ αὐτὸ ἔκαψε τὰ βιβλία του ποὺ περιεῖχαν τὶς ἀπατηλὲς γνώσεις τῆς μαγικῆς τέχνης καὶ βαπτίσθηκε χριστιανός. Ἔκτοτε ἀφοσιώθηκε στὸ κήρυγμα τοῦ εὐαγγελικοῦ λόγου, προσελκύοντας στὴ χριστιανικὴ πίστη πολλοὺς ἀνθρώπους. Κατόπιν ἔγινε ἱερέας καὶ ἀργότερα ἐπίσκοπος Καρχηδόνας.Τὴν Ἰούστα τὴν χειροτόνησε διακόνισσα καὶ τὴν μετονόμασε σὲ Ἰουστίνη. Γιὰ τὴν χριστιανική τους δράση οἱ δυὸ Ἅγιοι συνελήφθησαν καὶ ἐξορίσθηκαν στὴ Νικομήδεια. Ὁ ἐκεῖ ἡγεμόνας Κλαύδιος ὑπέβαλε σὲ πολλὰ βασανιστήρια τοὺς Ἁγίους. Στὸ τέλος διέταξε τὸν ἀποκεφαλισμό τους.

O Oρθόδοξος λαός της Γεωργίας δεν προσήλθε να μιανθεί στη "Λειτουργία" του "ἁγιώτατου" καί πεφιληµένου ἀδελφού Φραγκίσκου. -- Άδειο το στάδιο!

Pope Francis has said Mass in a largely empty stadium on a visit to Georgia after the majority Orthodox Christian Church asked followers to stay away.
Orthodox believers were asked not to take part in Roman Catholic services and a Church delegation due to attend also stayed away.
http://www.bbc.com/news/world-europe-37530407

π. Θεόδωρος Ζήσης - Ανάλυση Ευαγγελικής περικοπής Β' Λουκά


Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος : «Ελλάδα και Ορθοδοξία δεν πωλούνται»

Και νέοι «κεραυνοί από τον Αρχιεπίσκοπο για την πίστη και την υπεράσπιση της πατρίδας
Αστραψε και βρόντηξε για ακόμη μία φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές του έθνους και με τις αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Σε συνάντησή του στην Αθήνα με μαθητές από την ακριτική Ορεστιάδα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι η πατρίδα και η πίστη μας δεν πωλούνται!

ΣΥΝΕΡΓΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ.

«Ο Θεός δεν αφήνει ποτέ εκείνους, που προσέρχονται ανεπιφύλακτα σε Αυτόν», μας λέγει ο Άγιος Συμεών ο Ν. Θεολόγος στα «Πρακτικά και Θεολογικά Κεφάλαιά» του, «δεν τους αφήνει να πέσουν στην αμαρτία χωρίς σηκωμόν, αλλά όταν βλέπει ότι δεν έχουν την δύναμη, συμπράττει και βοηθεί, τους προσφέρει ενίσχυση από ψηλὰ και τους φέρνει κοντά του. Συνεργεί και φανερά και κρυφά, και έτσι, που αυτοί να μη το συνειδητοποιούν, και αλλιώς, με τρόπον συνειδητόν, έως ότου, αφού ανεβούν όλην την κλίμακα, προσεγγίσουν σε Αυτόν και ενωθούν εξ ολοκλήρου με Αυτόν και λησμονήσουν όλα τα επίγεια και βρεθούν μαζί του εκεί ψηλὰ —είτε με το σώμα τους είτε χωρίς το σώμα, δεν γνωρίζω— να ζουν μαζί του και να απολαμβάνουν τα απόρρητα αγαθά».

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



To Μουσείο Eλληνικής Παιδείας  βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καλαμπάκας του νομού Τρικάλων. (www.bookmuseum.gr)

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό σχολείο, τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή τον μαθητή με την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, με τρόπο απλό, βιωματικό και διαδραστικό.
Στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες  του Μουσείου  οι μαθητές συμμετέχουν στις εξής δραστηριότητες:

Η ευθύνη της ακαδημαϊκής μας Θεολογίας -- †π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου

http://xristianorthodoxipisti.blogspot.ca/2016/10/1921992.html

Σύμφωνα με την νέα τάση ακαδημαϊκών μας θεολόγων, εισάγεται νέα χριστολογία και νέα εκκλησιολογία. Γίνεται έμμεση αντιπαραβολή ανάμεσα στην «κατεστημένη» ή «ιστορική Εκκλησία», προφανώς με την «πνευματική Εκκλησία», στην οποία ανήκουν δήθεν και οι οπαδοί εξωχριστιανικών θρησκειών. Ο Χριστός λογίζεται παντού, «κοιμάται» την νύκτα των θρησκειών. Δεν χρειάζεται κανείς να ενταχθεί στην «ιστορική Εκκλησία», για να γίνει μέτοχος των ενεργειών του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή της σωτηρίας.


Με αυτήν την τοποθέτηση γίνεται κατανοητό γιατί μεταξύ ακαδημαϊκών μας θεολόγων κυριαρχεί η τάση αντικαταστήσεως της Θεολογίας με τη θρησκειολογία, πράγμα που σημαίνει ολοκληρωτική μετατόπιση του πεδίου. Στο επίκεντρο δεν τίθεται πλέον η θεία αποκάλυψη, αλλά το θρησκευτικό φαινόμενο, η θρησκευτική παράδοση, η θρησκευτική εμπειρία, το πνεύμα της θρησκείας. Έτσι, γίνεται λόγος για διαφορετικές θρησκείες που όλες κινούνται στο ίδιο έδαφος (προσδιορίζονται ψυχολογικά) και πρέπει να αξιολογούνται ως «ίσες και όμοιες».

«Εβραίες (Ισραηλινές) πάνε στην Ευρώπη σε μια χώρα που δεν είναι δική τους και καλωσορίζουν εισβολείς!»

Αδελφέ μας Ιουστίνε σε ευχαριστούμε!

https://averoph.wordpress.com/2016/09/30/


.
H MKO IsraAID διοχετεύει λαθρομετανάστες στην Ευρώπη μέσω Λέσβου
Δημοσιογράφος 1: Είδα ένα βίντεο στο twitter και δεν το πίστευα. Έκανα δική μου έρευνα. Υπάρχει μια ομάδα Ισραηλινών η IsraAID. Καλύτερα να την έλεγαν raid (επιδρομή). Είναι λοιπόν μια ομάδα Ισραηλινών που ήρθαν στις ακτές της Ευρώπης για να καλωσορίσουν τους εισβολείς. Κυριολεκτικά.
Δημοσιογράφος 2: Περιμένουν  να τους βοηθήσουν στις ελληνικές παραλίες. Είναι οι τελευταίοι που θα περίμεναν οι Σύριοι. Εθελοντές από το Ισραήλ.
Εκπρόσωπος της IsraAID: Λέγομαι Ταλι Σαλτιέλ είμαι εδώ με την IsraAID που είναι ΜΚΟ.
Εκπρόσωπος της IsraAID: Λέγομαι Μάζιντα Κάρντος, είμαι με την ιατρική ομάδα, σαν νοσοκόμα.
Εκπρόσωπος της IsraAID: Λέγομαι Ίρις Αντέρ. Ζω στο Τελ Αβίβ. Μόλις έβγαλα την Ιατρική. Ήρθα εδώ σαν γιατρός με την IsraAID.
Εκπρόσωπος της IsraAID: Λέγομαι Μανάλ Σεχάντι. Είμαι από Ναζαρέτ και είμαι η αρχηγός της ομάδας IsraAID στην Ελλάδα. 
Η δουλειά μας εδώ είναι η παραλαβή των λέμβων με τους πρόσφυγες από την Τουρκία. Έχουμε πολλούς εθελοντές, όχι πολλές ιατρικές ομάδες.
Από την Τουρκία, έχουν πολλά προβλήματα. Είναι δουλέμποροι, ζητάνε 1000$-5000$ το κεφάλι. Τους χώνουν σε λέμβους που παίρνουν 50 άτομα αλλά έχουν 150 άτομα. Τους αφήνουν μεσοπέλαγα και τους λένε να πάνε στην Ελλάδα. Βάζουν μισό ντεπόζιτο βενζίνη και τους αφήνουν μεσοπέλαγα.

Η Ορθοδοξία διασώζει όλην την πνευματικήν της αίγλην και ανθηρότητα, όλον το θείον κάλλος της..

Πολλοί λέγουν ότι οι αιώνες περνούν, ο κόσμος μετασχηματίζεται, νέοι καιροί, νέα ήθη, νέαι ιδέαι, νέοι προσανατολισμοί. Αυτά δια τον «κόσμον». Η Εκκλησία ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου. Είναι υπέρ τον χώρον και τον χρόνον, ενώ στρατεύεται εν χώρω και χρόνω. Και όπως εσκέπτετο τον πρώτον αιώνα, ούτως εσκέπτετο και κατά τον μέσον αιώνα. Ούτω σκέπτεται και τώρα, και μέχρι τερμάτων αιώνων κατά τον ίδιον τρόπον θα σκέπτεται. Μόνον τρόπους ενεργείας αλλάσσει και θα αλλάσση. Από την σύνολον διδασκαλίαν του αγίου Πνεύματος, όμως, δεν αλλοιώνει ούτε ιώτα ούτε κεραίαν και δίδει μεγίστην σημασίαν και εις την ελαχίστην εντολήν. Ούτως, ενώ παραμένει αμετακίνητος και ακαινοτόμητος η Ορθοδοξία, διασώζει όλην την πνευματικήν της αίγλην και ανθηρότητα, όλον το θείον κάλλος της, τον ουράνιον δυναμισμόν της, την ζωτικότητά της, την αγνότητα και αλήθειάν της, όπως ήτο την ημέραν της αγίας Πεντηκοστής, καθ’ ην ανεδύθη εκ της ανυπαρξίας της…    

μ.θ.δ.                                                                                            

Roy Moore: Alabama top judge ousted over gay marriage stand

Alabama's top judge has been suspended for the remainder of his term for defying federal court rulings that legalized same-sex marriage.
Roy Moore, 69, violated judicial ethics with an order seen as directing probate judges to deny marriage licences to gay couples, a judicial panel ruled.
The decision was a "politically motivated effort" by radical groups, he said. His lawyer has vowed to appeal.
It is the second suspension for Mr Moore, an outspoken conservative.
In 2003, he was removed for refusing to take down a monument of the Ten Commandments he installed at a state building.
He was re-elected as chief justice of the state's Supreme Court in 2012.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-37528317

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 με το νέο ημερολόγιο 4 μ.μ.



http://agiooros.org/

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 με το νέο...":

Θα πούνε άραγε σε αυτή την συγκέντρωση στον κόσμο πέρα από όλα τα άλλα ότι αυτή που πρώτη παρουσίασε στον κόσμο όλες αυτές τις θεωρίες για το τι εστί χάραγμα είναι η Προτεστάντισσα Μαίρη Ρέλφε (
M. Relfe) στα βιβλία της "When your money fails" και "The new money system"?  Θα πούνε άραγε ότι αυτά τα βιβλία έγιναν ανάρπαστα από την Νέα Τάξη πραγμάτων η οποία όχι απλά δεν τα έθαψε όπως θα περίμενε κανείς αλλά τα προώθησε παντού??? Δεν λέω πώς δεν πρέπει να έχουμε τις κεραίες μας τεντωμένες και να προσέχουμε για να μην δεχτούμε το χάραγμα αλλά πρέπει να έχουμε κεραίες προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να ξέρουμε την πάσα αλήθεια και όχι μόνο την μισή.

Χρυσή Αυγή: Απέναντι στον Ερντογάν βρίσκεται μια κυβέρνηση - θίασος

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Ο Ερντογάν, αφού έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές στα ελληνικά νησιά, τώρα αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάνης, γιατί ξέρει πως απέναντί του βρίσκεται μία κυβέρνηση-θίασος.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων στο Αρχιπέλαγος, την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας και την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που αποτελούν πέμπτη φάλαγγα της τουρκίας μέσα στην επικράτειά μας".

ΑΒΥΣΣΑΛΕΟΝ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ -- Αθωνικά άνθη

Ελέχθη ευφυώς ότι το θαύμα συνίσταται εις το εμμένειν. Όντως. Θαύμα είναι η διάσπασις της σχέσεως αιτίου και αποτελέσματος. Και τοιούτον θαύμα αποτελεί το γεγονός, ότι η αγία Ορθοδοξία μας εμμένει είκοσιν αιώνας εν τη Αποστολική παραδόσει. Θαύμα θαυμάτων η κεχαριτωμένη Εκκλησία μας! Τι δεν μετεβλήθη, τι δεν μετεμορφώθη, τι δεν ανετράπη κατά τον μακρότατον δίαυλον των αιώνων τούτων; Θεσμοί, φιλοσοφίαι, ιδέαι, συστήματα, καθεστώτα, έθνη, ο κόσμος ολόκληρος. Πάντα ηλλοιώθησαν. Και μόνη η Εκκλησία έμεινεν αρραγής, αμετάβλητος, υπερφυσικόν πράγμα και θέαμα μέσα εις την ρέουσαν του βίου τούτου διάβασιν. Ιδού το θαύμα. «Και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέπεσον τη Εκκλησία και ουκ έπεσε· τεθεμελίωτο γαρ επί την πέτραν». Η δε πέτρα είναι ο Χριστός. Η Εκκλησία, λοιπόν, μένει εις τον αιώνα και «πύλαι άδου ου κατισχύσουσι». Πίπτουσι μόνον οι άνθρωποι. Εάν δε είπητε ότι έπεσαν και Εκκλησίαι, θ’ απαντήσωμεν: Εκκλησίαι, ναι,-- ως σύνολα ανθρώπων. Η Εκκλησία ποτέ, ως διδασκαλία, ως θεσμός θεοφύτευτος και ως σώζουσα πνευματική Κιβωτός, ως Θεανθρώπινον Σώμα.                                                            
Ιδού η Ορθοδοξία. Η νύμφη του Χριστού. Η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Αι δε λεγόμεναι εκκλησίαι, όσαι απατηθείσαι υπό του σατανά εξεκόπησαν της Ορθοδοξίας, δεν είναι, ειμή άζωα, αφεγγή, «ακοινώνητα», απέλπιδα, δυστυχή και μεμολυσμένα την παρθενικότητα τμήματα. Νύμφαι διαζευγμέναι από τον Νυμφίον Χριστόν, ως μη φυλάξασαι αμώμητον την πίστιν.

Αποχώρησε απο το ΠΣΕ για να προσκυνήση την εμβάδα του ἁγιώτατου καί πεφιληµένου ἀδελφού Φραγκίσκου!....

23

***

Ο  ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αποχώρησε απο το ΠΣΕ για να προσκυνήση την εμβάδα ...":

Τα γεγονότα πλέον αποδεικνύουν ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Γεωργίας, που κάποιοι περίμεναν και ήλπιζαν ότι θα υπεράσπιζε την Ορθοδοξία μετά την Σύνοδο της Κρήτης, χάραξε πορεία πολύ διαφορετική από τις ελπίδες τους. Μένει η Βουλγαρία, για να δούμε και εκεί τί άραγε θα γίνει τελικά; Μήπως και εκεί σε λίγο καιρό διαψευστούν οι όποιες ελπίδες; Θα δούμε, καλά όμως είναι όσοι θέλουν αληθινά να υπερασπίσουν την Πίστη μας να μη στηρίζουν τις ελπίδες τους στους άλλους, αλλά στο Θεό και τη δική τους έμπρακτη και όχι μόνο στα λόγια, ομολογία.