Όλη η αλήθεια για το Ισλάμ σε 44 λεπτά!


Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κήρυγμα Γ΄ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου [mp3 - 2016]


Τα ονόματα των Κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας που θα λάβουν μέρος στη ληστρική Σύνοδο της Κρήτης

Πηγή : https://mospat.ru/en/2016/05/04/news131113/

 § His Beatitude Onufry, Metropolitan of Kiev and All Ukraine.
§ Metropolitan Juvenaly of Krutitsy and Kolomna
§ Metropolitan Vladimir of Kishinev and All Moldavia
§ Metropolitan Alexander of Astana and Kazakhstan, head of the Metropolitan Region in the Republic of Kazakhstan
§ Metropolitan Vikenty of Tashkent and Uzbekistan, head of the Central Asia Metropolitan Region

Δ Kanon Anastaseos - Greek Orthodox Byzantine Chant


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Της Ζωοδόχου πηγής. Ιώβ του πολύαθλου, Θεοδότου ιερομάρτυρος, Σεραφείμ οσίου του Δομπού.

Ὁ Δίκαιος Ἰὼβ καταγόταν ἀπὸ τὴ χώρα Αὐσίτιδα ποὺ βρισκόταν μεταξὺ τῆς Ἰουδαίας καὶ τῆς Ἀραβίας καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ Ζαρὲθ καὶ τῆς Βασώρας. Προφήτης ἐπὶ σαράντα χρόνια, ἄκμασε περὶ τὸ 1900 π.Χ. (κατ’ ἄλλους τὸ 1400 π.Χ.). Παρὰ τὰ μυθώδη πλούτη του ἦταν θεοσεβής, δίκαιος, εὐθὺς καὶ ἄμεμπτος. Κατὰ παραχώρηση Θεοῦ, γιὰ νὰ τὸν δοκιμάσει, ἐπειράσθηκε ἀπὸ τὸν σατανὰ καὶ ἀπώλεσε πλοῦτο καὶ κάθε ἀγαπημένο του πρόσωπο, πλὴν τῆς συζύγου του, αὐτὸς δὲ ὁ ἴδιος προσβλήθηκε ἀπὸ βαρύτατη μορφὴ λέπρας. Λόγω αὐτοῦ ἐξῆλθε τῆς πόλεως καὶ διερχόταν τὸ ὑπόλοιπο τοῦ βίου του μέσα σὲ σπήλαιο, προσευχόμενος καὶ ξύνοντας τὶς πληγές του γιὰ ἀνακούφιση. Οὔτε οἱ παροτρύνσεις τῆς συζύγου καὶ τῶν φίλων του στάθηκαν ἱκανὲς νὰ τὸν ἀπομακρύνουν ἀπὸ τὸν Θεό. Ὅταν δὲ τὸν ἐπισκέφθηκε ἡ σύζυγός του καὶ πλήρης θυμοῦ τοῦ εἶπε: «Μέχρι πότε θὰ ὑπομένεις λέγοντας: ἰδού, θὰ περιμένω λίγο ἀκόμη χρόνο καὶ ἐλπίζω, ὅτι θὰ ἀπαλλαγῶ τῆς καταστάσεώς μου; Ἰδοὺ ἡ μνήμη σου ἐξέλιπε ἀπὸ τὴ γῆ, διότι οἱ υἱοὶ καὶ οἱ θυγατέρες σου, οἱ ἐπώδυνοι αὐτοὶ καρποὶ τῆς κοιλίας μου, ἐξαφανίσθηκαν. Μάταια κοπίασα, γιὰ νὰ τοὺς μεγαλώσω. Ἐσὺ δὲ ὁ ἴδιος κάθεσαι ἐπάνω σὲ σάπια ἀπορρίμματα σκωληκοβριθῆ διερχόμενος ὄχι μόνο τὶς ἡμέρες ἀλλὰ καὶ τὶς νύχτες στὸ ὕπαιθρο. Ἐγὼ δὲ περιπλανιέμαι ὡς μία ὑπηρέτρια μεταβαίνουσα ἀπὸ τὸν ἕνα τόπο στὸν ἄλλον καὶ ἀπὸ τὴ μία οἰκία στὴν ἄλλη καὶ περιμένω πότε νὰ δύσει ὁ ἥλιος, γιὰ νὰ ἀναπαυθῶ ἀπὸ τοὺς σωματικοὺς κόπους καὶ ψυχικὲς ὀδύνες, οἱ ὁποῖες σήμερα μὲ περισφίγγουν. Πές, λοιπόν, λόγο κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ πέθανε». 

«κάτι δεν πάει καλά» με μας

 Ο διαθρησκειακός συγκρητισμός σχετικοποιεί την ευαγγελικήν αλήθειαν. Προχωρεί ακόμη ούτος και εις το λατρευτικόν επίπεδον. Ορθόδοξοι Ιεράρχαι ή και Πρωθιεράρχαι συμμετέχουν εις πανθρησκειακάς εκδηλώσεις ως της Ασσίζης ή εις κοινάς συμπροσευχάς και δοξολογίας μεθ’ ετεροδόξων και ετεροθρήσκων, και δη Ιουδαίων και Μουσουλμάνων. Διερωτάται τις, ποίον Θεόν δοξολογούν;  Οι Άγιοι Απόστολοι εκήρυττον εις τας Συναγωγάς, αλλά Ιησούν Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον, διό και ηκολούθουν διωγμοί, φυλακίσεις, βασανιστήρια και θάνατοι.... 

Εμείς, αντίθετα, ισοπεδώνοντας τον Χριστόν στην πράξη με τις όποιες θεότητες, τιμώμεθα και επαινούμεθα, απολαμβάνοντες διακρίσεις και βραβεία. Και μόνο αυτό δείχνει, ότι «κάτι δεν πάει καλά» με μας. Ο κόσμος «το ίδιον φιλεί» (παράβ. Ιωάνν. 15, 19) και ταυτιζόμεθα με τις δυνάμεις του κόσμου, όταν αγαπώμεν «την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού» (Ιωάνν. 12, 43).

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ -- Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος θεολόγος

Επειδή εξ όνυχος τον Λέοντα βλέπομεν, Επίσκοποι τς Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχετε ολίγον χρόνον να σωθτε από την Αποστασία και την καταδίκην Σας, πού θα συμβ στην «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ» ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, εφ’ όσον πραγματοποιηθή.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ, θα δημιουργήση σχίσματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ΚΟΛΑΣΗ ΣΑΣ, ΜΑΖΥ με τον Αιρεσιάρχη και Αποστάτη Πατριάρχη Κων/λεως, που αβρόχοις ποσοί οδηγε την Ορθόδοξη Εκκλησία να πορευθ μαζύ του στην ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.
Επειδή ο κ. Βαρθολομαίος ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ, μη τον ακολουθήσετε ΤΟΝ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Παραθέτω τα Μαντάτα από την Γερμανία προς Διάσωσή Σας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
θεολόγος
 

Νέα σκανδαλώδης πρόκληση : Αιρετίζουσα προπαγάνδα από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας


 «Πασχαλινή κατήχηση» του ποιμνίου της Γερμανίας, ώστε να δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες την «Νέα Εκκλησία»!

Ο πραγματικός χριστιανός πρέπει ν’ αποφεύγη την ακαταστασία και τα εξωτερικά σχήματα.

Κάποιος Γέροντας  λέγει ότι η προσευχή του χριστιανού, πρέπει να γίνεται, πρώτον, με διάθεσι ειρηνική, ύστερα με ησυχία και κοσμιότητα. Όταν προσεύχεται μαζί με άλλους στην εκκλησία, πρέπει ν’ αποφεύγη τις εξωτερικεύσεις της ευλαβείας του και τις δυνατές φωνές που φέρνουν σύγχυσι και στον ίδιο και στούς άλλους. Η προσευχή οφείλει να γίνεται με εσωτερικό πόνο της καρδιάς και με ήρεμο νου αφωσιωμένο στο Θεο. Υπάρχουν άνθρωποι, που πάσχουν από σωματικές αρρώστιες κι’ ενώ χειρουργούνται η καυτηριάζονται από το γιατρό, υποφέρουν καρτερικά τον πόνο, χωρίς φωνές και φασαρία, σιωπηλά και υπομονετικά. Άλλοι πάλι ανυπόμονοι χαλούν τον κόσμο από τις φωνές, όταν τούς κάνουν θεραπεία. Μηπως όμως έτσι αποφεύγουν τον πόνο; Μάλλον τον αυξάνουν. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την προσευχή. Οι πνευματικώτεροι άνθρωποι προσεύχονται αθόρυβα με "στεναγμούς αλαλήτους". Έτσι διατηρούν την ψυχική τους γαλήνη. Οι άλλοι δε συγκρατούν τον εαυτό τους. Προσεύχονται μεγαλοφώνως, με εκδηλώσεις εξωτερικές, που συχνά σκανδαλίζουν τους άλλους. Ο πραγματικός χριστιανός πρέπει ν’ αποφεύγη την ακαταστασία και τα εξωτερικά σχήματα. Να προτιμά την τάξι, την ησυχία και την ταπείνωσι. Αυτό ζητά και ο Θεός με το στόμα του Προφήτου, που λέγει: "επί τίνα επιβλέψω, αλλ’ ή επί τον ταπεινόν και ησύχιον, τον τρέμοντά μου τούς λόγους;" Όσοι χριστιανοί διάλεξαν αυτό το δρόμο, έγιναν παράδειγμα και φως για πολλούς άλλους.

Ποιος θα ακυρώσει την μειοδοσία της πίστης μας που γίνεται από την ηγεσία της Εκκλησίας μας;

Σήμερα «οι του Λατινισμού εφιέμενοι», οι απανταχού της γης λατινόφρονες εκ των Ορθοδόξων, κηρύττουν «γυμνή τη κεφαλή» ότι δεν είναι μεγάλες οι διαφορές που μας χωρίζουν από τους Λατίνους, ότι το βλάσφημο, αιρετικό και συνοδικά καταδικασμένο filioque δεν είναι εμπόδιο για την ένωση, είναι ανύπαρκτο ζήτημα , ότι το βάπτισμα και τα μυστήριά τους είναι έγκυρα, ότι ξεπεράσθηκε πλέον η εκκλησιολογία όχι μόνο της αιρέσεως, αλλά και του σχίσματος˙ οι Λατίνοι δεν είναι ούτε αιρετικοί, ούτε σχισματικοί, είναι «αδελφή εκκλησία», όπως αδελφές εκκλησίες είναι οι κατά τόπους αυτοκέφαλες, ορθόδοξες εκκλησίες.

Φώτης Κόντογλου : ο τύραννος ήθελε να χαλάσει την πίστη τους

Η σκλαβιά που έσπρωξε τους Έλληνες να ξεσηκωθούνε καταπάνω στον Τούρκο δεν ήτανε μονάχα η στέρηση και η κακοπάθηση του κορμιού, αλλά, απάνω από όλα, το ότι ο τύραννος ήθελε να χαλάσει την πίστη τους, μποδίζοντάς τους από τα θρησκευτικά χρέη τους, αλλαξοπιστίζοντάς τους και σφάζοντας ή κρεμάζοντάς τους, επειδή δεν αρνιόντανε την πίστη τους για να γίνουμε μωχαμετάνοι.

Στήνουν Ιμια στις Οινούσσες --- Σε εξέλιξη βρόμικο σχέδιο της Αγκυρας. Μόνιμη φρουρά στη νησίδα Πασάς

Σε εξέλιξη βρόμικο σχέδιο της Αγκυρας. Μόνιμη φρουρά στη νησίδα Πασάς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμη ένα βρόμικο σχέδιο της Αγκυρας στο Αιγαίο. Είκοσι χρόνια μετά το... γκριζάρισμα της περιοχής των Ιμίων, με την ανοχή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, οι Τούρκοι επιχειρούν μέρα με τη μέρα να δημιουργήσουν στην περιοχή των Οινουσσών νέα τετελεσμένα!
Για να πετύχουν τον στόχο τους, δεν αποκλείεται να στήσουν ακόμη και θερμό επεισόδιο, μια και οι προκλήσεις τους, που κορυφώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή (όπου η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός» εξεδίωξε ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής που παρενοχλούσε ελληνικά ψαράδικα) συνεχίστηκαν και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και την επόμενη μέρα, με τουρκικές ακταιωρούς να μπαινοβγαίνουν επί δύο ολόκληρες ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα στη νησίδα Παναγιά και στις Οινούσσες.

«προς κέντα λακτίζουν». Η Αλήθεια δεν διαψεύδεται

Πολλές συκοφαντίες διετυπώθησαν, ανά τους αιώνες, εναντίον του Χριστού και της Αναστάσεώς του. Πρώτοι οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι δωροδόκησαν και συμβούλευσαν τους Ρωμαίους στρατιώτες, που εφύλασσαν το μνήμα του Χριστού, να πουν ότι «οι μαθηταί αυτού νυκτός ελθόντες, έκλεψαν αυτόν ημών κοιμωμένων». Ύστερα, οι ειδωλολάτρες αυτοκράτορες και φιλόσοφοι αγωνίστηκαν να σβήσουν την αλήθεια της Αναστάσεως και εδίωξαν την Εκκλησία του Χριστού. Τον 19ο αιώνα, υλιστές και ορθολογιστές διανοητές προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την ιστορικότητα του προσώπου του Χριστού και το γεγονός της Αναστάσεώς Του. Στις ημέρες μας βλέπουμε και ακούμε κάποιους τάχα ερευνητές να ισχυρίζονται ότι Ανάσταση δεν υπήρξε και ότι ο Ιησούς δεν πέθανε πάνω στον Σταυρό, αλλά συνέχισε την ζωή του και, μάλιστα, λέγουν ότι νυμφεύθηκε και απέκτησε και απογόνους.
Όσο, όμως κι αν αγωνίζονται οι αρνητές της Χριστιανικής πίστεως να διαψεύσουν την Ανάσταση του Χριστού «προς κέντα λακτίζουν». Η Αλήθεια δεν διαψεύδεται. Και η αλήθεια είναι ότι "Ηγέρθη ο Κύριος όντως”.
Εγώ ειμί το Α και το Ω, λέγει Κύριος ο Θεός, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, ο παντοκράτωρ!