Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "π. Σταύρος Βάϊος: Εκείνο, που συνιστώ, σε όσους με...":

Ποιο ημερολόγιο ακολουθεί ο πατέρας Σταύρος Βάϊος?

***
Απάντηση από το κείμενο της αποτείχισής του:
Ανήκω στην Εκκλησία του Χριστού και τηρώ το Παλαιό Ημερολόγιο, χωρίς να έχω προσχωρήσει σε οποιαδήποτε παραταξή του. Κατόπιν τούτων, σας ενημερώνω, ότι εφεξής δεν επιθυμώ καμία περαιτέρω σχέση ή επαφή μαζί σας ή με οποιονδήποτε εκπρόσωπο της κακόδοξης Νεοημερολογιτικής Εκκλησίας διότι είμαι ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ από αυτή
***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Υποθέτω ότι πλέον σταδιακά θα πρέπει οι συνειδητοποιημένοι χριστιανοί να αποχωρούν από τη νεοεποχίτικη, εκκοσμικευμένη εν πολλοίς, νεοημερολογιακή, παποκαισαρική Εκκλησία. Όσο υποστηρίζουν, συνευδοκούν, συμπροσεύχονται, αλληλοσυνεργάζονται με αιρέσεις δεν υπάρχει πλέον λόγος να πηγαίνει κανείς σε τέτοιους χώρους. Μυστήρια υπάρχουν αλλά η μόλυνση επεκτείνεται, αφού μνημονεύουν αιρετίζοντες.

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Και με τους ΓΟΧ που συνειδητά μεταδίδουν όλα τα μυστήρια σε Ν/τες που το έχουν δίπορτο, το ίδιο μόλυσμα δεν γίνεται;

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Είμαι αυτός που ρώτησε και ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κύριο διαχειριστή. Αποτειχίστηκα πλέον από την αίρεση αλλά δεν θέλω για την ώρα να αλλάξω ημερολόγιο γιατί δεν θέλω να σκανδαλίσω τους γύρω μου με το να αναγάγω το ημερολόγιο σε δόγμα. Είναι κατά την προσωπική μου άποψη σωστό μακροπρόθεσμα είτε όλοι οι Ορθόδοξοι να ενωθούμε στο νέο ημερολόγιο καταδικάζοντας τον Οικουμενισμό και ρυθμίζοντας τις όποιες στρεβλώσεις προκύπτουν(αυτό είναι πιο δύσκολο) ή να πάμε όλοι στο παλαιό ημερολόγιο καταδικάζοντας πάλι τον Οικουμενισμό (που είναι και στο παλαιό) αλλά αυτό να γίνει σε μία πραγματικά Μεγάλη και Ορθόδοξη Σύνοδο συντεταγμένα και χωρίς παράλληλες συνόδους. Μέχρι τότε αναμένω στην αποτείχιση που θεωρώ ως τον μόνο σωστό κατά τους Αγίους Πατέρες δρόμο και ευελπιστώ μόλις τα πράγματα ωριμάσουν σε μία μεγάλη σύναξη των αποτειχισμένων πλέον.....
Και πάλι ευχαριστώ τον κύριο διαχειριστή...

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Δε γνωρίζω τι κάνουν κάποιοι ΓΟΧ αν αυτό που λες αληθεύει.. Γνωρίζω ότι στους ΓΟΧ όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί βαπτισμένοι είναι δεκτοί και πολύ καλά και άριστα γίνεται. Γνωρίζω ότι ο ιερέας κατά τη θεία μετάληψη προειδοποιεί το ποίμνιο, να προσέλθουν στο μυστήριο όσοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι κατά τα ειωθότα της ορθόδοξης πίστης, σύμφωνα με τους κανόνες που έχει αποφασίσει η Εκκλησία, μετάνοια, εξομολόγηση, νηστεία αλλά και όσοι ακολουθούν τη πατροπαράδοτη και ακαινοτόμητη  Εκκλησία του Χριστού κλπ. και όσοι έχουν πνευματικούς οδηγούς οι οποίοι στέκονται στέρεοι στα της ορθής πίστεως και παραδόσεων της Εκκλησίας ακολουθώντες τους πατέρες της Εκκλησίας σε όλα όσα εντέλλονται..

***
Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ   άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Θα συμφωνήσω σ' αυτά που έγραψες, εκτός από το περί δόγματος του ημερολογίου.
Από αυτό άρχισαν όλα ( εγκύκλιος του 1920 ) και από την στιγμή που το "ασήμαντο" ημερολογιακό έσχισε την Εκκλησία, αυτομάτως το καθιστά σημαντικό.
Σύμφωνοι, δεν είναι Δογματικό ζήτημα, αλλά η ζημιά που έκανε είναι η ίδια.
Είναι αμαρτία να διαιωνίζεται κάτι που έσχισε την Εκκλησία.
Για 1600 χρόνια μεχρι το 1924 η Εκκλησία έκανε λάθος;
Και αυτό το "διόρθωσαν" με το έτσι θέλω οι Μασόνοι Μελέτιος και Χρυσόστομος;
Οι Άγιοι τόποι με το πάτριο δεν πάνε;
Τα Θαύμα του Αγίου Φωτός με το πάτριο δεν εμφανίζεται;
Το άγιον όρος το πάτριο δεν ακολουθεί;
Ένα σωρό Τοπικές Εκκλησίες και Πατριαρχεία με το πάτριο δεν πηγαίνουν;
Αδελφέ τα παραπάνω απλά στα υπόψιν
Σε κάθε περίπτωση ο κάθε ένας έχει και το δικό του μυαλό και την ψυχή του χώρια.

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο": 

9.24
Χαίρομαι που είσαι σε Ιερέα με φόβο Θεού, ( υπάρχουν κι εξαιρέσεις) αλλά ο κανόνας είναι αυτό που έγραψα.
Η συντριπτική πλειονότητα μεταδίδουν όλα τα μυστήρια στους Νεοημερολογίτες, εδώ μέχρι και τις καμπάνες το Πάσχα με το Νέο τις βαράνε στις 12 με το νέο (μια ώρα νωρίτερα, αντί για τη 1.00 )
Υπάρχει και εγκύκλιος των ΓΟΧ ( βλέπε στην σελίδα τους ) που καλούν τους Ιερείς να συμμορφωθούν. Αυτό προφανώς κάτι σημαίνει.

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Όχι, όχι προς Θεού δεν είναι δόγμα το ημερολογιακό ζήτημα, αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ-πολύ βαρύ και δε θα μιλούσα περί μολυσμού, αλλά θα ήταν αίρεση το να καταργείς δογματική αλήθεια. Για σκέψου να μη θεωρείς τον Χριστό ως Θεάνθρωπο και να τον δέχεσαι ως απλό άνθρωπο ή μόνο Θεό όπως τον θέλουν οι μονοφυσίτες.. Και όμως αυτή η σημερινή καινοτομημένη εκκλησία του νεοημερολογητισμού όλους τους αγκαλιάζει τάχα συμφιλίωση κλπ. Μα όλους πρέπει να τους αγαπάμε δεν διαφωνούμε σε αυτό, αλλά δε μπορείς να συμπροσεύχεσαι με έναν που δε δέχεται αποφάσεις συνόδων της Εκκλησίας, γκρεμίζεις όλο το οικοδόμημα, αλλοιώνεις τη πίστη που παρέλαβες και αν κάνουμε τέτοιες οικονομίες σε μια γενιά με τέτοιες εκκοσμικευμένες συμπεριφορές θα δούμε πράματα και θάματα με αλλαγές που οι πατέρες της Εκκλησίας των περασμένων αιώνων θα έφριτταν. Εδώ μας λέει ρητά το Ευαγγέλιο ούτε μια τελεία, ούτε κόμμα να μην αλλάξετε, άλλοι έχυσαν το αίμα τους για να διατηρηθούν ακαίρεα τα δόγματα, πώς σήμερα ξαφνικά αλλάζουν υποχθόνια παραδόσεις αιώνων από γενιά σε γενιά δήθεν εξορθολογισμού κλπ; Η Εκκλησία έχω τη γνώμη δεν χρειάζεται εξορθολογισμό, ό,τι αποφαίνεται είναι η ίδια η αλήθεια δια μέσω των αιώνων, ακέραια, ατόφια, αναλλοίωτη, ξεκάθαρη. Αν εμείς ως άνθρωποι-που είμαστε αιχμάλωτοι των παθών μας θέλουμε να εξορθολογίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας πνευματικά θέματα αυτό είναι λάθος. Εμείς οι άνθρωποι χρήζουμε εσωτερικής ανακαίνισης. κι όχι η Εκκλησία που φέρει υγεία αφ΄ εαυτής! Είμαι 0 9΄27..

***

Ο   Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Ο   Ανώνυμος είπε...
Όχι,  όχι προς Θεού δεν είναι δόγμα το ημερολογιακό ζήτημα,  Η ενότης της εκκλησίας δεν είναι δόγμα??  Ποιος έσχισε την εκκλησία το 1924?


***

Ο   Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο":

Προέχει αναμφίβολα η ενότητα της Εκκλησίας, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι δόγμα το ημερολογιακό ζήτημα.. Άλλο να πω ο Χριστός είναι όπως είπα Θεάνθρωπος που είναι δόγμα, κι άλλο να πω ο Χριστός είναι ένας απλός άνθρωπος που ισχυρίζονται οι μουσουλμάνοι ή μόνο Θεός που ισχυρίζονται οι μονοφυσίτες τα οποία είναι αιρέσεις και κακοδοξίες. Άλλο να πω βαπτίζομαι βυθιζόμενος μέσα στο νερό που είναι δόγμα κι άλλο να πω ραντίζομαι και το ανάγω ως βάπτιση που είναι κακοδοξία, ή να καταργήσω τη νηστεία γιατί είναι αναχρονιστική, ενώ είναι δόγμα επειδή μας την υπέδειξε ο ίδιος ο Χριστός, νήστευσε 40 μέρες στην έρημο, αλλά και χωρίς τη νηστεία και τη προσευχή δαίμονες δεν απομακρύνονται.. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω όταν διαχωρίζω μια δογματική αλήθεια από μια επιμέρους κακοδοξία. Κι αν προτιμώ τη πατροπαράδοτη που είναι η αληθινή Εκκλησία του Χριστού, τους γνήσιους ορθόδοξους χριστιανούς δε με ελκύει το ημερολογιακό ζήτημα, αλλά επειδή στέκονται ακέραιοι, σταθεροί, εδραίοι στα πατροπαράδοτα, τη παράδοση της Εκκλησίας, σε όλα εκείνα που μας παραδόθηκαν χωρίς οικονομίες και απορρίψεις διατηρούν την ορθή πίστη αμόλυντη χωρίς να συσχηματίζονται με το κόσμο και τα του κόσμου, αλλά και είχα από πολύ νωρίς στα άγουρα χρόνια της νιότης αποκαλύψεις ότι εκεί είναι καλά, άριστα, στέρεα και απλανή..

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι πλέον σταδιακά θα πρέπει οι συνειδητοποιημένοι χριστιανοί να αποχωρούν από τη νεοεποχίτικη,εκκοσμικευμένη εν πολλοίς,νεοημερολογιακή,παποκαισαρική Εκκλησία. Όσο υποστηρίζουν,συνευδοκούν,συμπροσεύχονται,αλληλοσυνεργάζονται με αιρέσεις δεν υπάρχει πλέον λόγος να πηγαίνει κανείς σε τέτοιους χώρους. Μυστήρια υπάρχουν αλλά η μόλυνση επεκτείνεται,αφού μνημονεύουν αιρετίζοντες.

Ανώνυμος είπε...



Και με τους ΓΟΧ που συνειδητά μεταδίδουν όλα τα μυστήρια σε Ν/τες που το έχουν δίπορτο, το ίδιο μόλυσμα δεν γίνεται;


Ανώνυμος είπε...

Είμαι αυτός που ρώτησε και ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κύριο διαχειριστή. Αποτειχίστηκα πλέον από την αίρεση αλλά δεν θέλω για την ώρα να αλλάξω ημερολόγιο γιατί δεν θέλω να σκανδαλίσω τους γύρω μου με το να αναγάγω το ημερολόγιο σε δόγμα. Είναι κατά την προσωπική μου άποψη σωστό μακροπρόθεσμα είτε όλοι οι Ορθόδοξοι να ενωθούμε στο νέο ημερολόγιο καταδικάζοντας τον Οικουμενισμό και ρυθμίζοντας τις όποιες στρεβλώσεις προκύπτουν(αυτό είναι πιο δύσκολο) ή να πάμε όλοι στο παλαιό ημερολόγιο καταδικάζοντας πάλι τον Οικουμενισμό(που είναι και στο παλαιό) αλλά αυτό να γίνει σε μία πραγματικά Μεγάλη και Ορθόδοξη Σύνοδο συντεταγμένα και χωρίς παράλληλες συνόδους. Μέχρι τότε αναμένω στην αποτείχιση που θεωρώ ως τον μόνο σωστό κατά τους Αγίους Πατέρες δρόμο και ευελπιστώ μόλις τα πράγματα ωριμάσουν σε μία μεγάλη σύναξη των αποτειχισμένων πλέον.....
Και πάλι ευχαριστώ τον κύριο διαχειριστή...

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζω τι κάνουν κάποιοι ΓΟΧ αν αυτό που λες αληθεύει.. Γνωρίζω ότι στους ΓΟΧ όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί βαπτισμένοι είναι δεκτοί και πολύ καλά και άριστα γίνεται. Γνωρίζω ότι ο ιερέας κατά τη θεία μετάληψη προειδοποιεί το ποίμνιο,να προσέλθουν στο μυστήριο όσοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι κατά τα ειωθότα της ορθόδοξης πίστης,σύμφωνα με τους κανόνες που έχει αποφασίσει η Εκκλησία,μετάνοια,εξομολόγηση,νηστεία αλλά και όσοι ακολουθούν τη πατροπαράδοτη και ακαινοτόμητη Εκκλησία του Χριστού κλπ. και όσοι έχουν πνευματικούς οδηγούς οι οποίοι στέκονται στέρεοι στα της της ορθής πίστεως και παραδόσεων της Εκκλησίας ακολουθώντες τους πατέρες της Εκκλησίας σε όλα όσα εντέλλονται..

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω σ' αυτά που έγραψες, εκτός απο το περί δόγματος του ημερολογίου.

Απο αυτό άρχισαν όλα ( εγκύκλιος του 1920 ) και απο την στιγμή που το "ασήμαντο" ημερολογιακό έσχισε την Εκκλησία, αυτομάτως το καθιστά σημαντικό.
Σύμφωνοι, δεν είναι Δογματικό ζήτημα, αλλά η ζημιά που έκανε είναι η ίδια.
Είναι αμαρτία να διαιωνίζεται κάτι που έσχισε την Εκκλησία.
Για 1600 χρόνια μεχρι το 1924 η Εκκλησία έκανε λάθος;
Και αυτό το "διόρθωσαν" με το έτσι θέλω οι Μασόνοι Μελέτιος και Χρυσόστομος;

Οι Αγιοι τόποι με το πάτριο δεν πάνε;
Τα Θαύμα του Αγίου Φωτός με το πάτριο δεν εμφανίζεται;
Το άγιον όρος το δεν πάτριο ακολουθεί;
Ενα σωρό Τοπικές Εκκλησίες και Πατριαρχεία με το πάτριο δεν πηγαίνουν;

Αδελφέ τα παραπάνω απλά στα υπόψιν
Σε κάθε περίπτωση ο κάθε ένας έχει και το δικό του μυαλό και την ψυχή του χώρια.

ΣΤΑΥΡΟΣ



Ανώνυμος είπε...

9.24
Χαίρομαι που είσαι σε Ιερέα με φόβο Θεού, ( υπάρχουν κι εξαιρέσεις) αλλά ο κανόνας είναι αυτό που έγραψα.
Η συντριπτική πλειονότητα μεταδίδουν όλα τα μυστήρια στους Νεοημερολογίτες, εδώ μέχρι και τις καμπάνες το Πάσχα με το Νεο τις βαράνε στις 12 με το νεο (μια ώρα νωρίτερα, αντι για τις 1.00)
Υπάρχει και εγκύκλιος των ΓΟΧ ( βλέπε στην σελίδα τους) που καλούν τους Ιερείς να συμμορφωθούν
Αυτό προφανώς κάτι σημαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Όχι,όχι προς Θεού δεν είναι δόγμα το ημερολογιακό ζήτημα,αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ-πολύ βαρύ και δε θα μιλούσα περί μολυσμού,αλλά θα ήταν αίρεση το να καταργείς δογματική αλήθεια. Για σκέψου να μη θεωρείς τον Χριστό ως Θεάνθρωπο και να τον δέχεσαι ως απλό άνθρωπο ή μόνο Θεό όπως τον θέλουν οι μονοφυσίτες.. Και όμως αυτή η ησημερινή καινοτομημένη εκκλησία του νεοημερολογητισμού όλους τους αγκαλιάζει τάχα συμφιλίωση κλπ. Μα όλους πρέπει να τους αγαπάμε δεν διαφωνούμε σε αυτό,αλλά δε μπορείς να συμπροσεύχεσαι με έναν που δε δέχεται αποφάσεις συνόδων της Εκκλησίας,γκρεμίζεις όλο το οικοδόμημα,αλλοιώνεις τη πίστη που παρέλαβες και αν κάνουμε τέτοιες οικονομίες σε μια γενιά με τέτοιες εκκοσμικευμένες συμπεριφορές θα δούμε πράματα και θάματα με αλλαγές που οι πατέρες της Εκκλησίας των περασμένων αιώνων θα έφριτταν. Εδώ μας λέει ρητά το Ευαγγέλιο ούτε μια τελεία,ούτε κόμμα να μην αλλάξετε,άλλοι έχυσαν το αίμα τους για να διατηρηθούν ακαίρεα τα δόγματα,πώς σήμερα ξαφνικά αλλάζουν υποχθόνια παραδόσεις αιώνων από γενιά σε γενιά δήθεν εξορθολογισμού κλπ; Η Εκκλησία έχω τη γνώμη δεν χρειάζεται εξορθολογισμό,ό,τι αποφαίνεται είναι η ίδια η αλήθεια δια μέσω των αιώνων,ακέραια,ατόφια,αναλλοίωτη,ξεκάθαρη. Αν εμείς ως άνθρωποι-που είμαστε αιχμάλωτοι των παθών μας θέλουμε να εξορθολογίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας πνευματικά θέματα αυτό είναι λάθος. Εμείς οι άνθρωποι χρήζουμε εσωτερικής ανακαίνισης.κι όχι η Εκκλησία που φέρει υγεία αφ΄εαυτού! Είμαι 0 9΄27..

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Όχι,όχι προς Θεού δεν είναι δόγμα το ημερολογιακό ζήτημα,Η ενότης της εκκλησίας δεν είναι δόγμα?? Ποιος έσχισε την εκκλησία το 1924?

Ανώνυμος είπε...

Προέχει αναμφίβολα η ενότητα της Εκκλησίας,αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι δόγμα το ημερολογιακό ζήτημα.. Άλλο να πω ο Χριστός είναι όπως είπα Θεάνθρωπος που είναι δόγμα,κι άλλο να πω ο Χριστός είναι ένας απλός άνθρωπος που ισχυρίζονται οι μουσουλμάνοι ή μόνο Θεός που ισχυρίζονται οι μονοφυσίτες τα οποία είναι αιρέσεις και κακοδοξίες. Άλλο να πω βαπτίζομαι βυθιζόμενος μέσα στο νερό που είναι δόγμα κι άλλο να πω ραντίζομαι και το ανάγω ως βάπτιση που είναι κακοδοξία, ή να καταργήσω τη νηστεία γιατί είναι αναχρονιστική,ενώ είναι δόγμα επειδή μας την υπέδειξε ο ίδιος ο Χριστός,νήστευσε 40 μέρες στην έρημο,αλλά και χωρίς τη νηστεία και τη προσευχή δαίμονες δεν απομακρύνονται.. Καταλαβαίνεις τι θέλω πω όταν διαχωρίζω μια δογματική αλήθεια από μια επιμέρους κακοδοξία. Κι αν προτιμώ τη πατροπαράδοτη που είναι η αληθινή Εκκλησία του Χριστού,τους γνήσιους ορθόδοξους χριστιανούς δε με ελκύει το ημερολογιακό ζήτημα,αλλά επειδή στέκονται ακέραιοι,σταθεροί,εδραίοι στα πατροπαράδοτα,τη παράδοση της Εκκλησίας,σε όλα εκείνα που μας παραδόθηκαν χωρίς οικονομίες και απορρίψεις διατηρούν την ορθή πίστη αμόλυντη χωρίς να συσχηματίζονται με το κόσμο και τα του κόσμου,αλλά και είχα από πολύ νωρίς στα άγουρα χρόνια της νιότης αποκαλύψεις ότι εκεί είναι καλά,άριστα,στέρεα και απλανή..

Ανώνυμος είπε...

καί στούς ΓΟΧ υπάρχουν σχίσματα ,αιρετικά φρονήματα , κοινωνία με οικουμενιστές , ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ , ειναι όμως ΜΙΑ και δεν είναι διηρημένη ,αλλά ολόκληρη και ΖΩΝΤΑΝΗ , αλλοιως δεν θα ηταν η ζώσα εκκλησια αλλα μία νεκρή όπως οι τοσες παραφυάδες , ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΖΩΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? η εκκλησια του νεου , οι αποτειχισμενοι , οι διαφοροι ΓΟΧ , ολοι αυτοι ειναι διηρημενοι , δεν μπορει να αποτελουν εκκλησια , ολοι μαζι , καποιος απο αυτους ναι ειναι η εκκλησια ,αλλα ποιος??

Ανώνυμος είπε...

Άκουσε να δεις,η Εκκλησία όντως είναι μία κι αυτή είναι η ορθόδοξη Εκκλησία που στέκει εδώ και 2000 χρόνια εδραία στο Ευαγγέλιο,στη παράδοση των πατέρων και κανόνων της Εκκλησίας που θεσπίστηκαν από οικουμενικές συνόδους. Αυτή η Εκκλησία ως τον εικοστό αιώνα των απαρχών του υπήρξε εδραία,με τις συνδιαλλαγές,της συμπροσευχές,τις συνεργασίες σε λεπτά θέματα-δε λέω σε τυπικές συνεργασίες εκεί που δεν αγγίζονται θέματα πίστεως καλό είναι οι μεταξύ τους χριστιανοί να συνομιλούν-ξέφυγε από τα πατροπαράδοτα. Και πάλι το αυτό σώμα υπάρχει ακόμη,αλλά έχουν εισχωρήσει αλλότριοι εντός της Εκκλησίας οι οποίοι εργάζονται σκανδαλωδώς εκτός πλαισίου της ορθής πίστης. Φέρνουν καινές ιδέες,ξένες προς το ορθόδοξο πνεύμα,την ορθοδοξία και ορθοπραξία. Πολλοί θεολόγοι αλλά και κληρικοί υψηλόβαθμοι σπουδαγμένοι στο εξωτερικό μολύνθηκαν από το προτεσταντικό πνεύμα,και προσδοκούν ή επιδιώκουν να εισφέρουν ή και να διαμορφώσουν ενδεχομένως είτε υστερόβουλα είτε καλοθέλητα ένα νέο είδος ορθοδοξίας η οποία θα προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις της εποχής μας. Δηλαδή συσχηματίζονται προφανώς αθέλητα με το καιρό..Αυτό είναι πλάνη,όταν γνωρίζουμε ότι η πίστη και η Εκκλησία αποτελεί Αλήθεια εξ' όρισμού,αναλλοίωτη στους αιώνες όσο κι αν οι άνθρωποι 'εξελίσσονται΄. Δε μπορούμε να αλλάζουμε ούτε έχουμε το δικαίωμα πίστη θεόσδοτη,αποκεκαλυμμένη από τον ίδιο το Θεό επειδή εμείς είμαστε επιρρεπείς σε πάθη. Οι ΓΟΧ μπορεί να ξενίζει αλλά τουλάχιστον στέκονται εδραίοι σε όλα εκείνα τα πατροπαράδοτα,δεν έκαναν καινοτομίες,τις αρνούνται με βδελυγμία. Όταν ανοίγεις έστω και μια απειροελάχιστη είσοδο στον εχθρό λόγω οικονομίας θα πει κάποιος ανοίγεις ασκούς του Αιόλου. Θεωρώ ότι στέκονται σε όλα εκείνα τα εντελλόμενα των παλαιών πατέρων της Εκκλησίας,δε μετακινούνται ρούπι από αποφάσεις συνόδων,εντολές,το πηδάλιο κλπ. Αυτό είναι πέρα από καλό είναι και παρήγορο,εκεί στάθηκαν όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί μέχρι πρότινος,γιατί να τα αλλάξουμε; Τον εαυτό άριστο είναι να κοιτάξουμε να αλλάξουμε,με τις πτώσεις μας,τις αθλιότητές μας να αγωνιζόμαστε να τις μετατρέψουμε,να ανακαινίσουμε τον έσω άνθρωπο που βρίθει από πάθη κι όχι πνευματικές παρακαταθήκες που πάνω σε αυτές πολλοί αγωνίστηκαν με αμέτρητες θυσίες να κρατήσουν περασμένων γενεών. Το ημερολογιακό ζήτημα είναι ας πούμε δευτερεύον,είναι όμως μια αλλαγή που δε χρειάζόταν να γίνει επειδή με αυτό πορεύτηκε η ορθή πίστη και δε γνωρίζουμε το μέλλον πότε θα τελειώσει ο κόσμος,γιατί να εκκοσμικεύουμε και να σκεπτόμαστε ορθολογιστικά σε πνευματικές υποθέσεις,αυτά ας τα αφήσουμε στο Θεό. Εμείς στεκόμαστε και έτσι πρέπει να πορευόμαστε σε απλανή οδό,αυτήν που πορεύτηκαν εκατομμύρια ορθόδοξοι περασμένων αιώνων..

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα Πατριαρχεία στην άκρη γιατί αυτά είναι όλα με τον Οικουμενισμό - άσχετα με το ημερολόγιο που ακολουθούν...και μην γινόμαστε Φαρισαίοι. Όλα χρειάζονται οργάνωση και σωστό τρόπο για να μην φύγουν και άλλες ψυχές από την Μία Εκκλησία είτε Νεοημερολογιτών είτε Παλαιοημερολογιτών( Στα μάτια του Θεού οι μη αιρετικοί και των δύο ημερολογίων είναι Ένα). Όλοι κατηγορούνε τώρα με ευκολία την Νεοημερολογήτικη Σύνοδο γιατί είναι προφανέστατα πλέον σε αίρεση και κελαηδάνε στα πουλάκια όταν αναφέρονται στις Παλαιοημερολογήτικες λες και εκεί ο Οικουμενισμός δεν εισχώρησε ή λες και εξαφανίστηκαν άξαφνα όλες οι διχοστασίες ή λες και έχουμε να κάνουμε με την άρια φυλή του Χριστιανισμού....Οι Νεοημερολογίτες και οι Παλαιοημερολογίτες του σήμερα στα μάτια του Χριστού δεν ευθύνονται για το πού βρέθηκαν αλλά πώς θα διαχειριστούν την επανένωση και επούλωση των τραυμάτων της Εκκλησίας δηλαδή το πολυπόθητο ίνα ώσιν έν. Δεν ευθύνεται κανένας από όσους ζούνε σήμερα για τους δύο Μασώνους, για τον Καρπαθάκη κλπ αλλά ίσως ο Θεός μας έδωσε αυτή την δυσκολία για να δει πώς θα αντιδράσουμε, τι πνεύμα αγάπης και κατανόησης προς τους ομόπιστους αδελφούς μας θα δείξουμε, αν κατανοούμε ποια είναι τα ουσιώδη και σημαντικά για τον Θεό ή εμμένουμε σαν άλλοι Φαρισαίοι στα ανούσια και αν ο αγώνας μας είναι ειλικρινής και τίμιος με βάση και το μυαλό που έχουμε. Και να είστε σίγουροι πως όλες οι πλευρές έχουν λερωμένη την καμπούρα τους όσο και αν κάποιοι νομίζουν για τους Α ή Β λόγους που τους αναπαύουν ότι έχουν όλη την αλήθεια και είναι 100% σωστοί γιατί πλέον εκ των πραγμάτων δεν ισχύει....κάτω τα κεφάλια, προσευχή, έλλειψη αλαζονείας και πρωτίστως έλλειψη Φαρισαϊσμού για μικροπράγματα(Εδώ να θυμόμαστε πάντα τα ΟΥΑΙ του Κυρίου στους Φαρισαίους-Είναι διαχρονικά και απευθύνονται στους Φαρισαίους της κάθε εποχής) προσπάθεια για συνεργασία με όλους όσους αποδεδειγμένα δεν είναι στην αίρεση χωρίς ωστόσο να διυλίζουμε τον κώνωπα μέχρι το άσπρο να γίνει μαύρο και το μαύρο άσπρο. Ο Χριστός είναι ο Αρχηγός της Εκκλησίας Του και η εντολή Του είναι να είμαστε και να προσπαθούμε πάντα να είμαστε ενωμένοι ακολουθώντας βέβαια όσα Εκείνος είπε....Δεν είπε στην αρχιερατική του προσευχή για ημερολόγια γιατί αυτοί που θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα ρίχνουν τα μούτρα και το λύνουν. Αφού οι μητροπολίτες του σήμερα είναι κατώτεροι των προσδοκιών ας είμαστε εμείς σωστοί και ας προσπαθούμε χωρίς να διχάζουμε για το Ίνα Ώσιν Έν. Αποτείχιση για τους Νεοημερολογίτες και μακριά από Συνόδους οι ανοίκοντες στο Παλαιό μέχρι μία σύνοδος Αποτειχισμένων να επανενώσει την Εκκλησία...

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να προσθέσω και σφοδρή επίθεση στην αίρεση και από τους μεν και από τους δε χωρίς επιτέλους όταν αναφέρεστε στην αίρεση του οικουμενισμού να την προσδιορίζεται και με ημερολόγιο...είναι εγωιστικό, γελοίο και σατανοκίνητο αυτό ειδικά από την στιγμή που δεν γνωρίζετε μεχρί πού έγκειται η πονηρία της αιρέσεως και του αντιχρίστου και αν χρειάζεται ή όχι κοινό ημερολόγιο για να επιτύχει τα όσα έχει σχεδιάσει...που πιστέψτε με δεν χρειάζεται....

*28 Δεκεμβρίου 2016 - 3:05 μ.μ.