Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

Πάντως, αυτό που πιστεύω είναι ότι η "σαλή" Ταρσώ εκκλησιάζονταν και κοινωνούσε μόνο σε παλαιοημερολογίτικους ναούς των λεγομένων Ματθαιϊκών! Τώρα, αν άλλα έλεγε στους Παλαιοημερολογίτες, εμφανιζόμενη ως αυστηρή Ματθαιϊκή και άλλα στους Νεοημερολογίτες, εμφανιζόμενη ως "παρδαλή", αυτό δικαιώνει τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο των Ματθαιϊκών Ανδρέα, ένα εξαιρετικά ενάρετο και σώφρονα κληρικό, που τη θεωρούσε πλανεμένη! Τό ότι η Νεοημερολογίτικη πλευρά παραποιεί τα αναφερόμενα στην Ταρσώ γεγονότα, αποδεικνύεται από τον αναληθή ισχυρισμό της, ότι δήθεν τα οστά της ευωδιάζουν!
Εν πάση περιπτώσει, για την ακαινοτόμητη Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Ταρσώ, "κατά Χριστό" ή "κατά κόσμον" σαλή, δεν είναι αγία! Συνεπώς δεν μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι σφαλερές απόψεις της για την ιερωσύνη των εκτός Εκκλησίας Λατινοφρόνων ή άλλων Οικουμενιστών κληρικών! Για αυτές, αν πράγματι είχε τα λογικά της, θα δώσει λόγο στο Θεό εν ημέρα Κρίσεως.



Κατά τα άλλα, οι αδελφοί Νεοημερολογίτες, αφού την θεωρούν αγία, μπορούν όχι μόνο να τις κτίσουν ναούς, να την υμνούν και δοξάζουν, και να την έχουν μεσίτρια για τη σωτηρία τους, αλλά και να μιμηθούν το παράδειγμά τους, με το να προσχωρήσουν στον εκκλησιαστικό χώρο της! Ας το κάνουν!

Τονίζουμε και πάλι, πως πεποίθησή μας είναι ότι η Εκκλησία, που ίδρυσε ο Χριστός είναι Μία, και παραμένει Μία, και μετά την απόσπαση από αυτή, μεγάλου ή μικρού αριθμού μελών της, για να αποτελέσουν αιρετικές ή σχισματικές καταστάσεις, τις οποίες αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με το Θεό και με τον εαυτό μας, δεν μπορούμε πιά να τους αποκαλούμε Εκκλησία, όσο και αν γινόμαστε δυσάρεστοι σε φίλους και εχθρούς! Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποκριτές και εμπαίζουμε το Θεό. Ακόμα σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τους αδελφούς μας που ανήκουν σε τέτοιες καταστάσεις, χωρίς να τους λέμε την αλήθεια, τη στιγμή μάλιστα που αυτοί, μερικές φορές, καίτοι βρίσκονται στην πλάνη, αποκαλούν την Εκκλησία μας, την πραγματική Εκκλησία του Χριστού, ότι είναι στην πλάνη και αίρεση!

Βεβαίως, και μεις, όσο μπορούμε, αποφεύγουμε, όταν δεν υπάρχει ανάγκη, να μιλάμε τη σκληρή αυτή γλώσσα, για να μη πικραίνουμε τους εκτός Εκκλησίας αδελφούς, πολύ περισσότερο όταν αυτοί είναι ακατήχητοι, απληροφόρητοι και καλοδιάθετοι. Όμως, δεν μπορούμε για πάντα να αποκρύπτουμε την αλήθεια, γιατί τότε εμείς θα δώσωμε λόγο στο Θεό.

Είναι δυνατόν πότε ένας Ορθόδοξος να ειπεί σε ένα πάπικό, ότι ανήκει στην Εκκλησία του Χριστού; Μπορεί να ειπεί το ίδιο πράγμα σε ένα Λατινόφρονα, που ενώθηκε με τον Πάπα, όπως ο Αθηναγόρας, ο Βαρθολομαίος και όσοι "κοινωνούν" με αυτούς; ΟΧΙ!

Οι Πατέρες, ποτέ δεν δίσταζαν να πουν την αλήθεια, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους! Ας θυμηθούμε τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, με το διάλογο που έκανε ως αιχμάλωτος με τους Μουσουλμάνους Χιόνες!
Αλλοιώς, να μη λέμε, ότι ακολουθούμε τους αγίους Πατέρες μας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

"Οι Πατέρες, ποτέ δεν δίσταζαν να πουν την αλήθεια, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους"
"Αλλοιώς, να μη λέμε, ότι ακολουθούμε τους αγίους Πατέρες μας"

Αυτό να μας το απαντήσουν οι ΓΟΧ (ουδεμία σχέση με το λογότυπο) οι οποίοι 6 μήνες μετά το Κολυμπάρι δεν έχουν αρθρώσει λέξη, ενω είχαν γράψει στην ιστοσελίδα τους ότι θα αποφασίσουν γι' αυτή την Σύνοδο Πανορθόδοξα.
Δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν την λέξη αιρετικός προς την διοικούσα εκκλησία.
Γιατί άραγε;
Προφανώς επειδή εκεί υπάγονται under cover (υπό την κάλυψη) ενώ συνεχίζουν να πουλάνε ορθόδοξο παραμύθι στους πελάτες τους.
Αλλά και αυτούς δεν τους λυπάμαι - ως επι το πλείστον - θέλουν και είναι πελάτες επειδή έτσι βολεύονται.
Το ταγκό χορεύεται με δύο.

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

Περαιτέρω:
Μνημονεύουν στις ευχές της Λειτουργίας την εκάστοτε κυβέρνηση.
"...υπέρ πάσης αρχής και εξουσίας" τουτέστιν όλων των διαβόλων
Κυβερνήσεις Μασονικές Άθεες και Δολοφόνων με την νομιμοποίηση των εκτρώσεων και Βλάσφημες με το σύμφωνο συμβίωσης Σοδομιτών
Γιατί δεν αλλάζουν την ευχή: υπέρ φιλοχρήστου αρχής;;;;;;;;

Και κάτι ακόμα το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες:

Οποιος επίσκοπος και κληρικός πιστεύει ότι εργάζεται για τον Θεό, τότε έχει υποχρέωση να βγεί δημόσια και να καταδικάσει αιρετικούς και Μασόνους.
Επειδή γεμίσαμε λέοντες κατά την διάρκεια του καφέ... και έτερον ουδέν.