Ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει… -- Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Τα αμερικανικά αποτελέσματα είναι μια πρώτη ήττα των δημοσκόπων και μιντιαρχών οι οποίοι μονίμως κατασκευάζουν προγραμματισμένους πολίτες, εκλογικά σώματα και ελεγχόμενες ηγεσίες. Η κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων αρνήθηκε να χειραγωγηθεί από το πανίσχυρο παγκοσμιοκρατικό στρατηγείο.
Είναι πάντως πρόωρο να μιλήσουμε για αλλαγή σελίδας στην πορεία του κόσμου. Ο νεοεκλεγείς δεν είναι συστημικός. Αλλά οι ΗΠΑ είναι κράτος με «βαθύ κράτος» και πολυκεντρική δομή εξουσίας. Από τα διάφορα κέντρα ο Λευκός Οίκος είναι ένα και όχι κατ΄ ανάγκη το ισχυρότερο.
Ό,τι η ηγεσία μας όφειλε να πράξει και δεν έπραξε, ας εξαπολυθεί να το πράξει τώρα. Να ενημερώσει και να αξιώσει στήριξη. «Ο αιτών λαμβάνει, ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται» λέει το Ευαγγέλιο.
Ο Τραμπ προεκλογικά παρέπεμψε το ελληνικό πρόβλημα στη Γερμανία, δηλαδή στο στόμα  του λύκου. Να παλέψουμε να το ξανασκεφθεί. Μεθαύριο μάς έρχεται ο Ομπάμα, αποψιλωμένος βέβαια κύρους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη θορυβώδη προεκλογική ταύτισή του με την αντίπαλο του νικητή, αλλά Πρόεδρος. Τα περί συνηγορίας του στο ζήτημα του χρέους θα προσκρούσουν στο … «τείχος του Βερολίνου», το κομμάτι που δεν … έπεσε (=Σόϊμπλε)….
Διαρρέεται όμως επιμόνως ότι θα πιέσει προς αποδοχή του νεοανανικού σχεδίου για την Κύπρο. Αν ο Ελληνισμός υποκύψει, θα καταστεί τελεσιδίκως γεωπολιτικός όμηρος της Τουρκίας.

Πρέπει άρα ο ερχόμενος να προειδοποιηθεί  ότι δεν συζητούμε παρόμοιο θέμα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να του μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Η τόλμη να λες όσα συμφέρουν στη πατρίδα σου είναι γνώρισμα ψυχής δυνατής και φρόνησης έλεγε ο εκ των 7 σοφών Βίας ο Πριηνεύς: «το λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως».
Το Κ.Κ.Ε. διαφοροποιήθηκε από το αδελφό ΑΚΕΛ της Μεγαλονήσου απορρίπτοντας ως διχοτομική την περιβόητη «διζωνική-δικοινοτική».
Η Ν.Δ. δεν βρήκε ακόμη το κουράγιο να πράξει το αυτό για το κυβερνών αυτάδελφό της ΔΗΣΥ.
Η διεθνής Κοινότητα θα κατανοήσει και θα αποδεχθεί μια πρώτη επιτέλους αντίδραση της Ελλάδος στη πρόσφατη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, την διακοπή πάσης ενεργείας σχετιζομένης με την ανέγερση του υπερτιμημένου τζαμιού.
Ο υπερφίαλος ισλαμιστής της Άγκυρας κομπορρημονεί: «δεν με νοιάζει, αν θα με πουν δικτάτορα οι Ευρωπαίοι»! Ο ολιστικός εκτροχιασμός του οφείλεται στην απάθεια του ευρωαμερικανικού παράγοντα, ο οποίος εξακολουθεί να τον χαϊδεύει παρά τα πολλαπλασιαζόμενα εγκλήματά του κατά γειτόνων και του ίδιου του λαού του.
Πανταχόθεν ανεξέλεγκτος  γίνεται ολοένα επικινδυνότερος. Δεν υπόκειται  σε καμιά αναστολή, μήτε από Αμερικανούς, μήτε από Ρώσους, μήτε από συνεργάτες. Τους σωφρονέστερους από αυτούς τους απεμάκρυνε προ πολλού.
Ο Αίσωπος έλεγε «ή λάλει ως φρονείς, ή φρόνει ως λαλείς»(=ή μίλα όπως σκέπτεσαι ή σκέψου όπως μιλάς).  Ο βουλιμικός νεοοθωμανός κάνει και τα δύο συγχρόνως! Μιλάει όπως σκέπτεται και σκέπτεται όπως μιλάει. Συνδυασμός καταστροφής. Δυστυχώς όχι αυτοκαταστροφής του. Με την έννοια αυτή όσα τρελλά εκστομίζει περί Λωζάννης, Αιγαίου, νησιών, Θεσσαλονίκης, Κύπρου κλπ τα περνά σε φάση εκτέλεσης.
Δεν το λέει το Κοράνιο, το λέει ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη (στ.1350): «Μεγάλοι λόγοι, μεγάλας πληγάς των υπεραύχων αποτείσαντες, γήρα το φρονείν εδίδαξαν»(=Οι ξιπασμένοι αφού τιμωρηθούν για τα μεγάλα λόγια τους, μαθαίνουν πολύ αργά να έχουν φρόνηση). Αλλά ο χαλίφης του ισλαμοτουρκικού μεγαλοϊδεατισμού δεν αρκείται στα λόγια. Σαλπάρει ασυγκράτητος σε πολεμικά έργα, εξοπλιστικό πρόγραμμα γίγας. Παραγγέλλει 24  F35 μαχητικά 5ης γενιάς, Stelth  με εξοντωτική δύναμη πυρός και αόρατα όπου επιτίθενται συν νέες ναυτικές μονάδες μεγίστων δυνατοτήτων. Παράλληλα η τουρκική Τ.V. ενσπείρει το μίσος κατά Ελλήνων ανεβάζοντας προπαγανδιστικό σήριαλ  με πρωταγωνιστή τον «Σουλεϊμάν» που δαιμονοποιεί τους Έλληνες ψευδολογώντας ότι προέβησαν σε οργανωμένες σφαγές τούρκων στη φάση της μικρασιατικής Εκστρατείας.
Αν όλα αυτά δεν συνιστούν εργώδη προετοιμασία για κυοφορημένη εναντίον μας επίθεση, τότε τι είναι;
Η αεροναυτική εχθρική προπαρασκευή μάς βρίσκει μάλλον ανυποψίαστους και πάντως άπραγους. Αφύπνιση, συναγερμός, εγρήγορση. Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Ζήτημα ζωής ή θανάτου του Έθνους ο άμεσος εκσυγχρονισμός της εθνικοαμυντικής θωράκισής μας. Όσοι ανευθυνοϋπεύθυνοι βαυκαλίζονται με το παραμύθι ότι ο σουλτάνος ονειρεύεται ξυπνητός και παραμιλάει για το εσωτερικό του ακροατήριο,  αυτοπαγιδεύονται. Κηρύσσουν εφησυχασμό αντί συναγερμού που επιβάλλεται υπερκατεπειγόντως. Ο ισλαμιστής υπερεξοπλίζεται και χάνοντας στα ανατολικά του μέτωπα και στο εσωτερικό θα αναζητήσει διέξοδο στα νοτιοδυτικά του…
Σύμμαχός του ο απίθανος Ράμα,  που επιδίδεται σε συστηματικό ξερριζωμό των Βορειοηπειρωτών και κάνει την Αλβανία τουρκική αποικία. Χωρίς πραγματικά ελληνικά αντίμετρα (άγνωστη λέξη εδώ) που να τον κάνουν να πονέσει, αποκλείεται να συνετιστεί.
Σοβαρός και ουσιαστικός για το γεωπολιτικό μας πρόβλημα ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ελπίζουμε η αλλαγή φρουράς στην Ουάσιγκτον να επαναπροσδιορίσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και μια ορισμένη στρατηγική μας συμμαχία με τη Μόσχα να καταστεί «ανεκτή».
Στις ελβετικές Άλπεις παίζεται ξανά η μοίρα της Κύπρου. Επιβάλλεται ανδρεία ελλαδική αντιστήριξη στην ευάλωτη λόγω προπατορικού ανανισμού ηγεσία της Kύπρου για να αντέξει στις αφόρητες αγγλοαμερικανικές πιέσεις. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δράσουν από κοινού και τάχιστα.


                                                 *Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης


Ηλεκτ. ταχ. : stelios@papathemelis.gr, danagennisi.press@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: