Εθνικιστική προπαγάνδα των αλβανών στα ελληνικά σχολεία

Aντιμέτωπη με τα σοβαρά προβλήματα που συντηρούνται από τα Τίρανα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Ράμα για όξυνση των σχέσεων με την Ελλάδα βρίσκεται η Αθήνα, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το τελευταίο περιστατικό με τη μεταφορά στην Ελλάδα σχολικών βιβλίων με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που προορίζονταν για αλβανικής καταγωγής μαθητές που ζουν στη χώρα μας. 
Η Αλβανία συστηματικά και με την ανοχή της ΕΕ (και της Αθήνας) συνεχίζει να καλλιεργεί τον εθνικισμό και να διατηρεί αλυτρωτικά και εθνικιστικά κηρύγματα στα σχολικά βιβλία πάρα τη διμερή συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και το πιο επικίνδυνο είναι ότι επιχειρεί να μπολιάσει με αυτές τις ιδέες και τα αλβανόφωνα παιδιά που ζουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά δημόσια σχολεία, έχοντας ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως στην ελληνική κοινωνία.
Οξυνση που δεν αφορά φυσικά μόνο τις «προεκλογικές ανάγκες» του κ. Ράμα, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό με τα βιβλία αποκαλύπτει ότι ο αλυτρωτισμός και οι εκφράσεις του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού αποτελούν «στρατηγική επιλογή» της αλβανικής κυβέρνησης.
Το επεισόδιο έγινε στα Ιωάννινα, όπου δύο οδηγοί του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών (Αλτιν Ταφά και Αγκιμ Ασλάνι) συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές καθώς μετέφεραν στην Ελλάδα αριθμό σχολικών βιβλίων και χαρτών της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία βεβαίως καταλαμβάνει όλη την Ηπειρο μέχρι και τη Θεσπρωτία. Το υλικό που μετέφεραν οι δύο Αλβανοί δεν ήταν σε διπλωματικό σάκο, ενώ και οι δύο οδηγοί δεν είχαν διπλωματικό διαβατήριο ή έγγραφο που να αποδείκνυε την ιδιότητά τους και να δικαιολογούσε έτσι την αποστολή τους στην Ελλάδα.
"Εθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: