Σε δίκη ο ιμάμης και ο ψευτομουφτής

Ασκήθηκε δίωξη για τα επεισόδια κατά την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη στη Γλαύκη

Επιτέλους, παρενέβη η Δικαιοσύνη για τα «όργια» των τουρκόφιλων στη Θράκη! Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου παραπέμπονται σε δίκη στις 31 Μαρτίου του 2017 για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την κηδεία στις 16 Ιουλίου του αδικοχαμένου μουσουλμάνου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού, που πνίγηκε ενώ υπηρετούσε τη θητεία του.


Οπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία Ξάνθης άσκησε διώξεις κατά των δύο ανδρών. Ειδικότερα, ο ψευδομουφτής Ξάνθης θα δικαστεί με τις κατηγορίες της αντιποίησης Αρχής και ως ηθικός αυτουργός στην απομάκρυνση από την κηδεία του επίσημου μουφτή Σινίκογλου για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Ο δε ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου θα δικαστεί για πρόκληση διχόνοιας και για προσβολή του επίσημου μουφτή, και ηθική αυτουργία στην απομάκρυνσή του.

Το συμβάν είχε σημειωθεί στις 16 Ιουλίου. Στην κηδεία, που έγινε στο χωριό Γλαύκη, υπήρξε ένταση όταν προσήλθε ο διορισμένος από το κράτος στη μουφτεία Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και θέλησε να κάνει την κηδεία. Επειτα από αντίδραση διάφορων... παρατρεχάμενων ανθελλήνων, ο νόμιμος μουφτής δεν έκανε την κηδεία, η οποία έγινε από τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε, ενώ παρών στα επεισόδια ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Μετά την έρευνα που έγινε από την εισαγγελία, ασκήθηκαν διώξεις και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα καλές ειδήσεις;

Silver είπε...

" Υπάρχουν ακόμα καλές ειδήσεις; "


Δόξα τω Θεώ!

Εν Χριστώ,

Κωνσταντίνος