Ο Οικουμενισμός έχει διαβρώσει τους πάντες. - Να ενταχθούν κεφάλαια θρησκειολογικά στα βιβλία θρησκευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

Να ενταχθούν κεφάλαια θρησκειολογικά στα βιβλία θρησκευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) την Τρίτη με θέμα συζήτησης τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στην Μέση Εκπαίδευση. 

Ο κ. Ιερόθεος, ο οποίος ήταν εισηγητής στην συνεδρίαση, κατέθεσε την πρότασή του «να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών με τη δική του θεματολογία, στο οποίο όμως να γίνουν μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα».

Σε αυτό το πλαίσιο, εισηγήθηκε «να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο -όχι σε κάθε μάθημα- μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με τη θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του Νέου Προγράμματος Σπουδών».

«Είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε ξένον»


Ο κ. Ιερόθεος επισήμανε, επίσης, ότι «στην Ελλάδα έχουμε δώσει δείγματα, ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις, ότι είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε ξένον, πρόσφυγα, μετανάστη, αλλόθρησκο και αλλόδοξο και προστατεύουμε τα δικαιώματά τους, το να πιστεύουν και να λατρεύουν σύμφωνα με τις ατομικές τους πεποιθήσεις».

Η απογευματινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και σε αυτήν συμμετείχαν, εκτός από τα μέλη της, ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι δύο πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων) και του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ. 

Η ΔΙΣ συνήλθε το πρωί της Τρίτης, πρώτη ημέρα των εργασιών της, με αντικείμενο συζήτησης τη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα τον μήνα που διανύουμε και την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη που θα πραγματοποιηθεί στην συνέχεια. 

Οι εργασίες της θα συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: