Ο π.Γ.Μεταλληνός υπερασπίζεται τους παλαιοημερολογίτες


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη δεν τα ερμηνεύεις σωστά.
Ο π. Μεταλληνός δεν συμφωνεί με το σχίσμα του παλαιοημερολογιτισμού.
Πρόσεξε την ψυχή σου Κωστάκη. Θα δώσεις μεγάλο λόγο στον Θεό για την διαφήμιση των παλαιοημερολογίτικων ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ απόψεων.
Κωστάκη θυμίσου ότι ούτε αίμα μαρτυρίου ξεπλένει το σχίσμα!
Πρόσεχε Κωστάκη.

Άνθρωπος που σε αγαπά

Silver είπε...

Ο πατέρας Γεώργιος λέει : είμαστε Ουνίτες

Αυτό δεν το πιάνεις;

Γιατί ο Πονηρός σε εξαπατά, και σε διώχνει από αυτό που έχει αξία, ότι δηλαδή είμαστε Ουνίτες;

Σου είπα να ενωθείς με τους Π/ημερολογίτες;

Αν και έχω κάνει αποτείχιση, ούτε και αυτό σου συνιστώ. Το τι θα κάνεις εσύ είναι δική σου υπόθεση. Δεν προσεύχεσαι; Δεν μελετάς τους αγίους μας, τους πρό του 1920 τί έκαναν σε ανάλογες περιπτώσεις αιρέσεων στην Εκκλησία;

Αυτά προς το παρόν.

Καλή και ευλογημένη ημέρα να έχεις!
Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη εσένα ο Πονηρός σε εξαπατά.
Έχει δίκαιο ο π.Γεώργης ότι ορισμένοι κληρικοί και άλλοι, ξεφεύγουν προς τον Ουνιτισμό. ;
Όμως αυτά δεν δικαιολογεί το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών που συνεχώς διαφημίζεις. Δεν βάζεις συνέχεια παλαιοημερολογίτικες αναρτήσεις; Λέω ψέματα; Όχι. Ε, αυτό είπα.
"Πρόσεξε την ψυχή σου Κωστάκη. Θα δώσεις μεγάλο λόγο στον Θεό για την διαφήμιση των παλαιοημερολογίτικων ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ απόψεων". Δεν με εξαπατά εμένα ο Πονηρός. Εσένα εξαπατά.

Πάντως είμαι ικανοποιημένος ότι δεν μου συνιστάς την αποτείχιση. Αυτό σε κάνει να μην ανήκεις στις τάξεις των φανατικών. Πολύ ευχάριστο αυτό.

Αλλά θα σε ρωτήσω κάτι.
Γιατί σταματάς στους αγίους προ του 1920; Μετά σταμάτησε η Εκκλησία να βγάζει αγίους; Και δεν είναι βλασφημία να το σκεφτούμε αυτό;

Αυτά προς το παρόν.
Άνθρωπος που σε αγαπά

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς επισημαίνουμε ότι δεν έχει καμιά λογική να περιμένεις παθητικά και υπομονετικά αφήνοντας τις πρωτοβουλίες στον εχθρό.
Αφού διαπιστώνουν ότι τους ξεφορτώνονται έναν έναν. Άρα; Ποια είναι η λύση;;

Το Πατριαρχείο (οι Οικουμενιστές) πέτυχαν όλους τους στόχους τους:
-καθιερώθηκε η παρουσία παπικών μέσα στους ορθόδοξους ναούς,
-αποκαλούνται οι αιρετικοί "αδελφή εκκλησία",
-αναγνωρίζουν ιερωσύνη στους αιρετικούς και μάλιστα τους αποκαλούν "αγιότατους",
-μέχρι και την επόμενη σύνοδο δεν την ονόμασαν οικουμενική γιατί λέει δεν θα συμμετάσχουν ως μέλη οι αιρετικοί παπικοί!

Κι εμείς ... περιμένουμε.. Τι περιμένουμε;
Αφού ο ίδιος ο π.Γεώργιος Μεταλληνός λέει ότι "φτάσαμε στην ψευδοένωση".


Μα δεν χρειάζονται να κάνουν άλλο βήμα άμεσα οι οικουμενιστές. Πολύ γρήγορα τα πέτυχαν όλα. Έδειξαν ότι
-μπορούν να αφορίσουν (θεολόγος Νικ.Σωτηρόπουλος),
-να διώξουν ολόκληρα μοναστήρια (μονή Εσφιγμένου: πήραν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και όρισαν νέα ψευδοσυνοδεία),
-η δεσποτοκρατία και οι τακτικές εκφοβισμού δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο στους φοβισμένους ρασοφόρους (ιερείς, αρχιμανδρίτες, μοναχούς κλπ, ήδη κάποιοι έχουν καθαιρεθεί) και εμείς ... περιμένουμε.


Όπως τοποθετηθήκαμε πρόσφατα (εδώ) :
" Πιστεύουμε ότι έφθασε η ώρα να διακοπεί το μνημόσυνο του Πατριάρχη -κατ' αρχήν- και μαζί και όσων μητροπολιτών συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο σε Οικουμενιστικές ασχήμιες. ...
Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε μία ακόμη φορά, ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του οικουμενιστή Πατριάρχη για να "αντιδράσουμε" σχολιάζοντας..
Δεν θα περιμένουμε να πεθάνουν ή να πάθουν αλτσάϊμερ και οι τελευταίοι αντιΟικουμενιστές ρασοφόροι."

Χαιρόμαστε πάντως που βλέπουμε τον π.Γεώργιο Μεταλληνό να αντιλαμβάνεται και να ομολογεί δημοσίως όλα όσα επισημαίνουμε και εμείς.
Καλούμε μία ακόμη φορά την ηγεσία του αντι-Οικουμενιστικού αγώνος να ανέβει στις επάλξεις και να πολεμήσει. Αρκετά "περιμέναμε". Αρκετοί αγωνιστές πλήρωσαν ήδη την ατολμία μας
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, στα τελευταία χρόνια αποτειχίστηκε επίσημα απο το Πατριαρχείο Σερβίας για τον Οικουμενισμό. Εκοιμήθη πρίν απο 35 χρόνια. Αν ζούσε σήμερα τι θα έλεγε για τα ασυγκρίτως χειρότερα που έλαβαν χώρα μέχρι τούδε;
Μήπως γνωρίζετε τι θα πεί Σχίσμα; και τι θα πεί αίρεση; Αν γνωρίζετε σας παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσετε. Μήπως γνωρίζετε το Πηδάλιο της Εκκλησίας τι χρώμα έχει και ποιός είναι ο Συντάκτης; Αν περάσατε αυτό το τέστ, τότε σας βάζω το δεύτερο.
Μήπως γνωρίζετε σε τι αναφέρεται το εν λόγω βιβλίο;
Επειδή δεν έχετε ιδέα απο Κανόνες και την εμπειρία της Εκκλησίας και αυτό φαίνεται απο τα επιχειρήματα που διατείνεστε, καλό θα ήταν να ψάξετε με ειλικρίνεια να βρείτε απαντήσεις για την σωτηρία της ψυχής σας και όχι να είστε οχυρωμένοι στον εγωισμό και την ασχετοσύνη, με σημαία το επιχείρημα, ου με πείσεις και αν με πείσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Οι οικουμενιστές Αγιοποίησαν τον Ιουστίνο Πόποβιτς, ο οποίος τους Αποκήρυξε επίσημα ως Παναιρετικούς!!!!!!!
[ Ο ορισμός Παναίρεση ήταν του Πόποβιτς ]

Αυτό άλλωστε κάνουν και με τους Μεγίστους Αγίους Φώτιο και Γρηγόριο Παλαμά οι οποίοι Απέδειξαν τις αιρέσεις του Πάπα [ ασυγκρίτως λιγότερες με αυτές που κηρύττουν σήμερα ] Τους αποδίδουν λοιπόν τιμές και δόξα, και την άλλη μέρα συλλειτουργούν με τους Παπικούς.
Αργολογία θα κάνουμε για τους Αγγλικανούς που επίσημα κηρύττουν Σοδομισμό, και για τις Λεσβίες Προντεστάντισες επισκοπίνες και όλων των Διαβόλων του Π.Σ.Ε. - Αδύνατον Αριθμείσαι - πέραν των ατελείωτων Δογματικών Βλασφημιών.


Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

Ανώνυμος είπε...

Ασχετοσύνη και εγωισμό έχεις εσύ ανώνυμε 15 Δεκεμβρίου 2015 - 9:57 π.μ.!!!!