Και ιδού δόξα Θεού Ισραήλ ήρχετο κατά την οδόν την προς ανατολάς

Η  Κυρία Θεοτόκος ήτο και κατά τα δύο καθαρά και αμόλυντος : και κατά το σώμα και κατά την ψυχήν και κατά την πράξιν και κατά τον λογισμόν. Όθεν ο προφήτης Ιεζεκιήλ αινιγματωδώς είπε περί της Κυρίας Θεοτόκου : Και ιδού δόξα Θεού Ισραήλ ήρχετο κατά την οδόν την προς ανατολάς (ήτοι εις την ψυχήν της Παρθένου), και η γη (ήτοι το σώμα της Παρθένου), εξέλαμπεν ως φέγγος από της δόξης κυκλόθεν. 

Όσον εργάζεται κανείς τις εντολές, ανάλογα και αποκαλύπτεται ο Χριστός στην καρδιά...

Αν προσέξει κανείς, στο βίο και τη διδασκαλία των αγίων Πατέρων, θα διακρίνει ότι όλοι, σε όλα τα στάδια της ζωής τους, εκινούντο στον κοινό χώρο των εντολών του Χριστού. Δηλαδή δεν έφευγε ο νους και η βούλησή τους έξω από την περιοχή των ζωοποιών και θεοποιών εντολών, μέσα στις οποίες είναι μυστικά κρυμμένος ο ίδιος ο Χριστός. Και είναι δεδομένον, ότι όσον εργάζεται κανείς τις εντολές, ανάλογα και αποκαλύπτεται ο Χριστός στην καρδιά, στο νου, σ’ όλη την ψυχή όπως λέγει ο άγιος Μάρκος ο Ασκητής. Με άλλα λόγια η αφετηρία του βίου τους, κοινώς ήταν βιβλική, γι’αυτό και η διδασκαλία είναι εμπειρική ανάπτυξη του Ευαγγελίου, του οποίου σαρκωμένες εικόνες έγιναν οι ίδιοι.

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Ομιλία με το επίκαιρο θέμα: «Οι Υπουργοί Χατζηδάκης και Σκορδάς βλασφημούν την Ορθόδοξη Παράδοση ως αντίχριστοι». Ομιλητής ο π. Νικόλαος Μανώλης.

http://katanixis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_454.html


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Ὁμιλία μὲ τὸ ἐπίκαιρο θέμα: «Οἱ Ὑπουργοὶ Χατζηδάκης καὶ Σκορδάς βλασφημοῦν τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση ὡς ἀντίχριστοι». Ὁμιλητής ὁ πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης.

Ἡ Ὁμιλία θὰ πραγματοποιηθεῖ τὴν Τετάρτη 7 Αὐγούστου στὶς 7.30 μμ., στὸ πνευματικὸ κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Βυζαντινοῦ Ναοῦ Προφήτου Ἡλιού τῆς Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, στὴν διεύθυνση, Ὀλυμπιάδος 53 (ἀπέναντι ἀπὸ τὸ Ναό).

Στο πνευματικό μας κέντρο (Ολυμπιάδος 53) κάθε Τετάρτη στις 7.30 μμ, πραγματοποιείται η σύναξη νέων (και μεγαλυτέρων).
Αναλύουμε το Ευαγγέλιο της επομένης Κυριακής, καθώς επίσης σοβαρά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας και της σύγχρονης προσωπικής, οικογενειακής και ενοριακής ζωής.
εκ του Ι. Ναού
τηλέφωνον 2310273790

Αδιαφορούν αν στο ένα και κύριο, την ομολογία της πίστεως, απέτυχαν !!!

Αποροφημένοι οι μεν Ποιμένες από την αίγλην του αξιώματος και την κοινωνικήν δράσι, το πλήθος των ανυπόπτων προβάτων που τους ακολουθούν και τον οικοδομικόν οργασμόν των παιδικών κατασκηνώσεων και γηροκομείων, τους κύκλους Γραφής και τις σελίδες των εκδόσεών τους, οι δε Μοναχοί από την αίγλην της περικυκλούσης αυτούς φήμης δια την … νηπτικήν θεολογίαν και το … άκτιστον φως της νοεράς προσευχής τους, αδιαφορούν αν στο ένα και κύριο, την ομολογία της πίστεως, απέτυχαν, με αποτέλεσμα όλα τα λοιπά να είναι ενώπιον του Θεού ράκη άχρηστα και θυσία απρόσδεκτος! Η Εκκλησία τους έκανε επισκόπους για να διδάσκουν και φυλάττουν τον λόγον της Αληθείας Της ακέραιον και ανόθευτον, κρατώντας συγχρόνως τα πρόβατά Της μακρυά από τα λειβάδια των αιρετικών, και όχι να τα εγκαταλείπουν απροστάτευτα μέχρι το στόμα του λύκου με την πρόφασι ότι μόλις θα τα καταπιή, τότε θα δείξουν την ποιμενική τους ικανότητα! Πότε θ΄ αντιληφθούν ότι ένα ΟΧΙ στην αίρεσι του παποοικουμενισμού αξίζει πολύ περισσότερο από κάθε προσευχή και ιεραποστολική δράσι, και ότι, γι΄ αυτό το ΟΧΙ έχουν ταχθή από την Εκκλησία «εις τόπον Χριστού» και των Αποστόλων Του;

Ο μακαριστός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος:

Να διατί ελάβομεν την απόφασιν να διακόψωμεν τον διάλογον με τους παποαιρετικούς.  Διότι οι παποαιρετικοί είναι αμετακίνητοι εις την κακοδοξίαν των και την πλάνην των.  Σκοπός των είναι η εξαφάνισις της Ορθοδοξίας και η επικράτησις του Παπισμού και του Οικουμενισμού.  Τα πρόσφατα γεγονότα της Ουκρανίας το επιβεβαιώνουν κατά τρόπον αναμφισβήτητον.  Δι’αυτό και ημείς θα προχωρήσωμεν, έστω και μόνοι, εις τον αγώνα δια την άμυναν της αγίας μας Ορθοδοξίας.  Διότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη μας Ελπίς. 

(Ορθόδοξος Τύπος   Αρ. Φύλ. 866).

ΑΚΑΤΑΛHΠΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΘΕΟΤΟΚΕ Η ΕΛΠΙΣ


Γέρων Μεθόδιος συνέντευξη ,Ιερά Μονή Εσφιγμένου

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=39&t=8102

Η συνέντευξις του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά

Ο π. Ευθύμιος «ξετίναξε» κυριολεκτικώς την παναίρεσιν του Οικουμενισμού και του Παπισμού. Ενώ εξέφρασε την άποψιν ότι επιβάλλεται η διακοπή του μνημοσύνου τόσον του Οικουμενικού Πατριάρχου όσον και όλων εκείνων, οι οποίοι προδίδουν την πίστιν με ανιέρους συμπροσευχάς και συλλείτουργα με τους αιρετικούς. Αποτελεί ύβριν εναντίον των αγώνων και της θυσίας των αγίων μαρτύρων και θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας η μη διακοπή του μνημοσύνου, ως είπε. Διότι οι Αγιοι Πατέρες έδωσαν μάχας εναντίον όλων των αιρέσεων, εις τας οποίας ανήκει και ο Παπισμός. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός δεν τους ήθελε ούτε εις τον θάνατόν του. Εις ερώτησιν, εάν η διακοπή του μνημοσύνου οδηγή εις σχίσμα την Εκκλησίαν, απήντησεν ότι τούτο δεν δύναται να συμβή. Διότι, όταν ο Επίσκοπος έχη αιρετικήν συμπεριφοράν, ο κλήρος και ο λαός δύναται να  συνεχίζη την Εκκλησιαστικήν παράδοσιν και την μυστηριακήν ζωήν άνευ του Επισκόπου. Αυτό συμβαίνει  «εις Πολεμικάς» περιόδους εις την Εκκλησίαν. Και κατά την άποψιν του, έχομεν πόλεμον εναντίον της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και της αιρέσεως του Παπισμού και εναντίον όλων των Επισκόπων, οι οποίοι συμπορεύονται με την αίρεσιν. Άλλωστε, είπε, προ τριάκοντα και πλέον ετών Μητροπολίται, ως ο Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Παραμυθίας Παύλος και Ιεραί Μοναί εις το Άγιον Όρος είχον διακόψει το μνημόσυνον του Πατριάρχου Αθηναγόρου, χωρίς να προκληθή σχίσμα εις την Εκκλησίαν.

Aγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης :

«Με κάθε δίκαιον έχαιρε και υπερέχαιρε προ του αιώνος η αγία Τριάς, προγινώσκουσα κατά την θεαρχικήν της ιδέαν την Αειπάρθενον Μαριάμ. Διατί είναι γνώμη τινών Θεολόγων, ότι, αν καθ' υπόθεσιν, όλα τα εννέα τάγματα των Αγγέλων ήθελαν κρημνισθούν από τους ουρανούς και να γένουν δαίμονες. αν όλοι οι από του αιώνος άνθρωποι ήθελαν γένουν κακοί και όλοι να υπάγουν εις την κόλασιν χωρίς να γλυτώση τινας· αν όλα τα κτίσματα, ουρανός, φωστήρες, άστρα, στοιχεία, φυτά, ζώα, ήθελαν αποστατήσουν κατά του Θεού, να εύγουν από την τάξιν των και να υπάγουν εις το μη ον. Μ' όλον τούτο, όλαις αυταίς οι κακίες των κτισμάτων, συγκρινόμεναι με το πλήρωμα της αγιότητος της Θεοτόκου, δεν ηδύνατο να λυπήσουν τον Θεόν. διατί μόνη η Κυρία Θεοτόκος ήτον ικανή να τον ευχαρίστηση κατά πάντα και διά πάντα και να μη τον αφήση τόσον να λυπηθή διά την απώλειαν και διά τον χαμόν των τόσων και τόσων κτισμάτων του, όσον ήθελε τον κάμει να χαίρη υπερβαλλόντως διά λόγου της μόνον».

Ποιος θα ακυρώσει την μειοδοσία της πίστης μας που γίνεται από την ηγεσία της Εκκλησίας μας;

Σήμερα «οι του Λατινισμού εφιέμενοι», οι απανταχού της γης λατινόφρονες εκ των Ορθοδόξων, κηρύττουν «γυμνή τη κεφαλή» ότι δεν είναι μεγάλες οι διαφορές που μας χωρίζουν από τους Λατίνους, ότι το βλάσφημο, αιρετικό και συνοδικά καταδικασμένο filioque δεν είναι εμπόδιο για την ένωση, είναι ανύπαρκτο ζήτημα , ότι το βάπτισμα και τα μυστήριά τους είναι έγκυρα, ότι ξεπεράσθηκε πλέον η εκκλησιολογία όχι μόνο της αιρέσεως, αλλά και του σχίσματος˙ οι Λατίνοι δεν είναι ούτε αιρετικοί, ούτε σχισματικοί, είναι «αδελφή εκκλησία», όπως αδελφές εκκλησίες είναι οι κατά τόπους αυτοκέφαλες, ορθόδοξες εκκλησίες.


Ποιος θα ακυρώσει την μειοδοσία της πίστης μας που γίνεται από την ηγεσία της Εκκλησίας μας; Μα φυσικά ο Ορθόδοξος λαός, για μια φορά ακόμα θα μπει μπροστάρης όπως τόσους αιώνες!

Συλλείτουργο Προκαθημένων στη Μόσχα για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα των Ρως

Πηγή: http://romfea.gr/epikairotita/18173-1025

mosx
Με πανηγυρικό συλλείτουργο προκαθημένων τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα ξεκίνησαν από το πρωί οι επίσημοι εορτασμοί για την επέτειο των 1025 χρόνων από τη Βάπτιση του πρώτου ρωσικού κράτους των Ρως, του Αγίου Ρους, επί μοναρχίας του πρίγκιπος (κνιαζ) Βλαδίμηρου.
Μαζί με τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο χοροστατούν οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β, Ιερουσαλήμ Θεόφιλος Γ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, καθώς και οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας Νεόφυτος, Γεωργίας Ηλίας Β, Σερβίας Ειρηναίος κλπ.
Παρόντες στο συλλείτουργο και οι μητροπολίτες Αλέξανδρος Μαντινείας και Κυνουρίας και Χρυσόστομος Πατρών, οι οποίοι συνοδεύουν το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, που με την ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου εκτίθεται σε προσκύνημα στη Ρωσία από τις 11 Ιουλίου και ειδικότερα στην Αγία Πετρούπολη, ενώ από τις 19 του μηνός και έως και αύριο φιλοξενείται στο ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, για να ακολουθήσουν το Κίεβο της Ουκρανίας και το Μινσκ της Λευκορωσίας.
Χιλιάδες κάτοικοι της Μόσχας και των πόλεων, που προηγήθηκαν, συχνά υπό συνεχή βροχή περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τον σταυρό ενός από τους πλέον αγαπητούς Αγίους στη Ρωσία, ο οποίος έχει χαρίσει το όνομά του και σε ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του ρωσικού κράτους, τη σημαία του Αγίου Ανδρέα, που αποτελεί σήμερα σημαία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Τη διαδρομή του Σταυρού θα ακολουθήσουν από μεθαύριο, μετά την αυριανή συνάντησή τους στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο Πούτιν και οι προκαθήμενοι των τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορική παρουσία της ρωσικής Εκκλησίας και της ορθοδοξίας στις μετασοβιετικές αυτές χώρες.
Χαιρετίζοντας τους προκαθημένους ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι το παλαιό ρωσικό κράτος, "το 'Αγιον Ρους είναι ζωντανό εωσότου παραμένει πιστό στην επιλογή, που έκανε ο ισαπόστολος πρίγκιπας Βλαδίμηρος, εωσότου διατηρεί την πνευματική του ενότητα, όσο θυμάται και τιμά δια της προσευχής τους κοινούς μας Αγίους".
Στο πλαίσιο των εορτασμών προβλήθηκε χθες από την κεντρική ρωσική τηλεόραση η ταινία του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, "Η δεύτερη βάπτιση της Ρωσίας", η οποία αναφέρεται στην αναγέννηση της ορθοδοξίας στη Ρωσία την τελευταία 25ετία.
Το χρονικό αυτό διάστημα χτίστηκαν και αναστυλώθηκαν από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εντός και εκτός Ρωσίας 25.000 ναοί, δηλαδή χίλιοι ναοί ετησίως, ή τρεις ναοί ημερησίως.
Στην ταινία του μητροπολίτη Ιλαρίωνα εμφανίζεται και ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος μιλά για τη δική του βάπτιση από τη μητέρα του κρυφά από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και εργαζόταν σε εργοστάσιο.
Ο Β.Πούτιν σημειώνει ότι η γενιά του θυμάται τον "Κώδικα των Οικοδόμων του Κομμουνισμού", ο οποίος "ήταν ουσιαστικά μια απλοποιημένη υπενθύμιση των θρησκευτικών-ηθικών αρχών όλων σχεδόν των σύγχρονων παραδοσιακών θρησκειών και όταν αυτή η έστω απλοποιημένη μορφή έπαψε να υπάρχει, εμφανίστηκε ένα ηθικό κενό, το οποίο θα μπορούσε να πληρωθεί μόνον με έναν τρόπο - με την επιστροφή στις πραγματικές, αληθινές αξίες".

Το βιολί βιολάκι του με τους αντίχριστους παπικούς...

Mitropoli_Germania

Germany’s Orthodox Metropolis Is 50

Official guests from the Bavarian community and members of the Greek community attended the celebration that took place at the Greek Orthodox Metropolis of Germany (Griech.-Orthodoxe Metropolie von Deutschland). The event was organized to celebrate the fifty years from the foundation of the Greek Orthodox Metropolis of Germany.
The Bishop of Germany Agoustin, Cardinal Archbishop of Munich and Freising, Reinhard Marx, Archbishop Emeritus of Munich and Freising, Friedrich Wetter, the Bavarian Minister of Education and Religion, Ludwig Spaenle, the Consul General of Greece in Munich, Sofia Yrammata and municipal councilor of Munich, Constantine Yiannakatos, were among the attendants.
The celebration was also attended by representatives of the Romanian and the Bulgarian Orthodox Church in Germany as well as a multitude of clergymen from the orthodox parishes of Munich, Nuremberg and Augsburg.
After the celebration at the Greek Orthodox Metropolis, there was a gala at the Center of the parish while at the same time the Bishop of Germany, Agoustin, hosted a dinner in honor of the official guests.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - ΑΓ.ΟΡΟΥΣ

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=39&t=8099

Αθήνα, 22/7/2013
Προς τον εξοχότατον Υπουργόν
Κον ΔΕΝΔΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ Δημοσίας Τάξεως
Μεσογείων 96-ΑΘΗΝΑ
Εξοχότατε Κε Υπουργέ,



Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» (Παιανίας) - Φίλοι του Αγίου Όρους, εκπρόσωπος των τουλάχιστον 18 Ελληνορθοδόξων Σωματείων- Συλλόγων της Χώρας με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο που λατρεύουν την Ιερά Μονή και ανησυχούν για την τύχη της, με καρτερία και υπομονή, παρακαλώ υμάς όπως ενσκήψετε στο θέμα της Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Το θέμα αυτό τελευταία έχει λάβει διαστάσεις αντιστρόφως ανάλογες από την επιλογή των μοναχών, να μονάσουν σε ένα ήσυχο μοναχικό βίο σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, την συνθήκη του ΑΓ. Στεφάνου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και όχι με βία, βαριοπούλες και λωστούς από… «επαγγελματίες» μοναχούς.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε πεπεισμένοι ότι όχι μόνο γνωρίζετε όλη την αλήθεια περί ενός ανελέητου, αντι-ορθοδόξου, παράνομου διωγμού που κορυφώθηκε το 2002 και συνεχίζει μέχρι σήμερα εν μέσω καταπιέσεων, στερήσεων, κακουχιών, φοβίας και εν γένει ταλαιπωρίας -την οποίαν δεν δικαιούνται- αλλά και ότι θα πάρετε τις απαραίτητες αποφάσεις αμερόληπτα και δη με την υψηλή διάκριση που σας χαρακτηρίζει.

Πρώτον, παρακαλούμε όπως δεχθήτε μια αντιπροσωπεία μας από τους υπογεγραμμένους συλλόγους, για να σας θέσουμε υπ’ όψιν και κατ’ ιδίαν το εν λόγω θέμα που γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει λάβει χαρακτήρα Παγκόσμιο και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα μας. Εκθέτει δε τη χώρα μας, διότι ένα θέμα ξεκάθαρο και απολύτως λογικό έως ιερό, μετατρέπεται σε καταδίκη αθώων. Ενώ είναι απολύτως Εκκλησιαστικό και Συνοδικό, το ταπεινώνουν στα πολιτικά δικαστήρια ώστε στο θέμα «Δικαίου», οι πολιτικές αποφάσεις, παράγουν μια αλγηνή εντύπωση, που υποβιβάζει το Κράτος Δικαίου λόγω απουσίας γνώμης εκκλησιαστικού δικαίου, όπως προσφάτως απεφάνθη το Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Μην εκλάβετε λοιπόν ελαφρά τη καρδία τους 118 πατέρες της Ι.Μ. Εσφιγμένου, της ενδόξου, Παραδοσιακής και Ιστορικής Μονής (κατά τους νικηφόρους αγώνας του 1821-τότε προπύργιο και Ορμητήριο της Χαλκιδικής υπό των διαταγών του Εμμανουήλ Παπά…..), ως εγκληματίες του κοινού Ποινικού Κώδικα και μην καταδεχθείτε καθαίρεσιν ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Θρησκευτικών Ελευθεριών. Αντιθέτως, προστατέψτε τους 118 διακονητάς του Ελληνορθοδόξου πολιτισμού και της Πίστεως.

Οι Πατέρες της Ι.Μονής, που γνωρίζει τόσο το Πανελλήνιο όσο και ο εκτός συνόρων Ελληνισμός και αλλόδοξοι, πεινούν, στερούνται, πεθαίνουν αβοήθητοι και κυρίως αδιάγνωστοι ιατρικώς. Αυτοί οι Άνθρωποι ταλαιπωρούνται, διότι δεν αποδέχθηκαν, «προς τιμήν των», τον πακτωλό χρημάτων της «Δύσης» και δεν συναλλάσσονται σε θέματα Πίστεως…! Δικαίωμά τους.

Κε Υπουργέ, η Δικαιοσύνη μεταξύ Θεού και Ελληνικού Λαού, είναι στο χέρι σας.

Μετά τιμής, οι Συνυπογράφοντες Σύλλογοι:
1)Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, Παιανίας -Φίλοι του Αγίου Όρους
-2106642641, δια του Προέδρου του κ. Αθανασίου Παπαγεωργίου (κιν.: 6937024386), καθώς και εκπροσώπου των κάτωθι Συλλόγων:
2)ΕΛΚΙΣ - 2103615388
3)ΠΟΣΕΟΠ - 2103640059
4)ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ – 6947567270
5)ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ: 2105731851
6)Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος – Αλεξανδρουπόλεως
7)Σύλλογος Ποντίων Επιστ. Ελλάδος 5450670
8)ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙΣ – 2396024645
9)Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Θεσσαλονίκης -2392020090-1
10)Κοσμάς Φλαμιάτος – 2431029897
11)Φρουροί της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως Ωλένης-2621062224
12)Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Καβάλας – 6978897047
13)Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς - 2221088031
14)Αγ. Βασίλειος Θεσσαλονίκης – 2310554082
15) «Λυτρωτής» Αθηνών – 2106715356
16) Ορθ. Χριστ. Σωματείο «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»-2106843611
17)ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) – 6977297833
18)ΣΠΡΑΟΣ -2106049775
Ευπειθέστατος και υπεύθυνος της φιλοξενίας σας, 
ο ως άνω Ἀθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
Ιατρός Χειρουργός-Δρ Παν/μίου Αθηνών

Mην ξεχνάς :

Αν πορνεύσης τότε προσεκύνησες το είδωλον της μιαράς Αφροδίτης.
Εάν μεθύσης εθυσίασες εις τον Διόνυσον.
Εάν βλασφημήσης ή κάμης όρκον ψευδή λογίζεσαι αρνητής.
Εάν είσαι φιλάργυρος, ειδωλολάτρης λογίζεσαι κατά τον Απόστολο Παύλο.

Του αγίου Μάρκου του Ασκητού:

Πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζωμεν και το εξής· ότι οι πειρασμοί και οι εξ ανθρώπων έλεγχοι, που υφιστάμεθα, δεν εξισούνται, κατά το φαινόμενον, με τας αιτίας αι οποίαι τους προεκάλεσαν, δηλαδή με τας αμαρτίας μας. Εν τούτοις οι πειρασμοί και οι έλεγχοι, κατά βαθείαν και πνευματικήν παρατήρησιν, αναλογούν και διασώζουν πάσαν έννοιαν θείας δικαιοσύνης. Αυτό δε δυνάμεθα να το γνωρίσωμεν και το βεβαιώσωμεν δια της Αγίας Γραφής. Επί παραδείγματι, αυτοί οι δέκα και οκτώ, οι οποίοι κατεπλακώθησαν και απέθανον υπό τον καταρρεύσαντα πύργον του Σιλωάμ, (Λουκ. ιγ,4 ) μήπως ήσαν υπεύθυνοι δι’ ανάλογόν τι κακόν έναντι άλλων; Ωσαύτως οι απαχθέντες Εβραίοι εις την Βαβυλώνα εβδομήκοντα έτη, προς μετάνοιάν των, μήπως έπραξαν το ίδιον εις άλλους τινάς;

Ι. Βυζ. Ν. Προφ. Ηλιού Θεσ/νίκης - Αγρυπνία και προσκύνηση του Ι. Λειψάνου της Αγ. οσιομάρτυρος Παρασκευής.



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ἱερὰ Ἀγρυπνία πρὸς τιμὴν τῆς Ἁγίας Ὁσιομάρτυρος Παρασκευῆς καὶ προσκύνηση τεμαχίου τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου αὐτῆς.
Τὴν Πέμπτη τὸ βράδυ, 25 Ἰουλίου 2013, θὰ τελεσθεῖ στὸν Ἱερό μας Ναό, ἡ Ἱερὰ Ἀγρυπνία πρὸς τιμὴν τῆς Ἁγίας Ὁσιομάρτυρος Παρασκευῆς. Ἡ Ἀγρυπνία θὰ διαρκέσει ἀπὸ τὶς 8.00 τὸ βράδυ ἕως τὶς 1.00 τὴ νύχτα. Ἡ προσκύνηση τοῦ Ἱ. Λειψάνου καὶ ἡ χρῆσις τοῦ Ἁγ. Ἐλαίου θὰ γίνουν περίπου στὶς 11.00. Ἡ Θεία Λειτουργία θὰ ἀρχίσει στὶς 12.00..
ἐκ τοῦ Ἱ. Ναοῦ
τηλέφωνον 2310273790

Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ του Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς)

Νικών την αμαρτίαν και τον θάνατον ο άνθρωπος του Χριστού διέρχεται εις αυτήν την ζωήν τρία κύρια στάδια χριστιανικής «εξελίξεως»: την εν Χριστώ γέννησιν, την εν Χριστώ μεταμόρφωσιν, την εν Χριστώ ανάστασιν. Ο τελικός σκοπός του αγώνος του είναι το συν τω Χριστώ αναστήναι. Τούτου δε σημαίνει την νίκην του θανάτου. Ιδού, συ ενίκησες ήδη τον θάνατον, εάν ολοψύχως επίστευσες εις την ανάστασιν του Θεανθρώπου, διότι Αυτός είπεν: «ο πιστεύων εις εμέ έχει ζωήν αιώνιον»… «μετεβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν» (Ιω. 6, 47. 5, 24).