The North American Conference of the Orthodox Peace Fellowship.

MADISON: The North American Conference of the Orthodox Peace Fellowship has chosen Madison as the location for its 2011 conference. The conference to be held Friday, Sept. 16 to Sunday, Sept. 18.
The theme of the conference will be“Forgiveness: Finding Wholeness Again”

The heretic Ecumenists in Bose : Press release

19th International Conference on Orthodox Spirituality 
Bose, Wednesday 7 - Saturday 10 September 2011
in collaboration with the Orthodox Churches
Bose, 30 August 2011
In the tradition of the undivided Church Sacred Scripture and the Word of God that it contains have always been the living fount of the spiritual life of the faithful. In the tradition of the Eastern Churches reading the Bible is always a reading in the Spirit, hence also in the community of believers gathered together by the same Spirit, in a living unity of fulfilling the commandments, prayer, and thanksgiving in the liturgy.
The 19th International Ecumenical Conference on Orthodox spirituality (Bose, 7–10 September 2011),

Abba Moses :

"If our prayer is not in harmony with our deeds, we labor in vain," Abba Moses often told the young monks.

"How are we to accomplish such harmony?" they asked him one day.

"When we make that which we seek fitting to our prayer," explained the saint.
"Only then can the soul be reconciled with its Creator and its prayer be acceptable, when it sets aside all of its own evil intentions."

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

ΜΑΝΑ ΜΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις «Διδαχές» του, όσες διεσώθηκαν, λέγει ότι η Εκκλησία είναι «ωσάν την Μάνα».
Ιδού τα λόγια του:

«Κιβωτός είναι η Αγία Εκκλησία μας. Και όσοι αδελφοί σέβουν μέσα εις την Εκκλησίαν, θέλουν συγχωρηθή τα αμαρτήματά τους, και δεν θέλουν να πνιγούν από τα σφάλματά τους. Η αγία Εκκλησία είναι ωσάν την Μάνα. Όταν σφάλλη ο υιός της, τον μαλώνει και πάλιν τον συμπαθεί. Η αγία μας Εκκλησία είναι μία πηγή, οπού ποτίζει όλους τους διψασμένους. Και πρέπει κάθε ημέραν να λειτουργούν οι ιερείς, δια να ευλογήση ο Θεός την χώραν σας, τα χωράφια σας, τον τόπον και όλα τα έργα των χειρών σας».

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Κυριακής προ της Υψώσεως


Iερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
Uploaded by fotistsakiris

Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβ. θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Σερρών, παρουσία κλήρου, αρχόντων και λαού της πόλεώς μας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας από τα Ιεροσόλυμα. Τον Τίμιο Σταυρό θα μεταφέρει στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.

Το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο, επάνω στο οποίο εσταυρώθη ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, θα παραμείνει σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Σερρών μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται Ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αποδεχόμενος με μεγάλη χαρά τις προσκλήσεις των Διευθυντών, των καθηγητών και των μαθητών θα μεταβεί και θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία με ευκαιρία την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς 2011 – 2012 :
Γυμνάσιο Αθικίων (08.15’),
4ο Λύκειο Κορίνθου (09.00’),
3ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου (10.15’),
Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Νεμέας (11.30’) και
Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (12.30’).

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας όπως πάντοτε μετά την τέλεση του Αγιασμού θα απευθύνει στους μαθητές ευχές για προκοπή και λόγους διδακτικούς καλωσορίζοντάς τους στην νέα σχολική χρονιά 2011 – 2012. Τέλος θα τους υπενθυμίσει ότι στους «Ναούς» της γνώσεως που είναι τα Σχολεία πρέπει να πάρουν τα εφόδια τα οποία θα λειτουργήσουν ως οδηγός στην πορεία της ζωής τους ώστε στην συνέχεια να βγουν στην κοινωνία, ως ευσυνείδητοι πολίτες, έντιμοι οικογενειάρχες, θερμοί πατριώτες και ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου Λεμεσού

Από τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6:30 θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου. Την επομένη το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και Θεία Λειτουργία.

A new gate of heaven in Germany


Sermon of His Beatitude DANIEL, Patriarch of the Romanian Orthodox Church, on the occasion of the consecration of the place and the laying of the foundation stone for the construction of a Romanian church in Munich, Germany, Sunday, 11 September 2011: 1. Consecration of a place for the building of a new church is a special event in the life of an Orthodox community. Why is that? Because a new church, as a place of worship, represents a new „Gate of heaven” and a new „House of God” (cf. Genesis 28:22), and its construction brings together people in prayer and action.

Εκκλησία Κύπρου

Χρόνος ευπρόσδεκτος
«αλλ’  έχη ζωήν αιώνιον»

Είναι σημαντικό για τον άνθρωπο κάθε εποχής να γνωρίζει ότι ο Θεός δεν είναι αυστηρός τιμωρός ή μόνον κριτής, αλλά κυρίως ο γεμάτος αγάπη Σωτήρας του κόσμου. Είναι Αυτός που προσφέρει την αιώνια ζωή στον άνθρωπο, βοηθώντας τον να υπερβεί τις δεσμεύσεις του παρόντος  χρόνου. Αυτό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής, που επιλέγεται κάθε χρόνο να διαβάζεται σήμερα, Κυριακή πριν από την  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Η συνέχεια, κλικ πιο κάτω στο : Read more

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

H ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ υπεδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τόν νέο Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο, Εξοχ.κ.Σώτο Λιασσίδη, συνοδευόμενο από τον κ.Επιτετραμένο της Πρεσβείας, τον Εντιμ.Γεν.Πρόξενο της Μεγαλονήσου στο Κάιρο και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητος κ.Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη.

     Η ΑΘΜ εξέφρασε τα χαροποιά αισθήματα που προκαλεί το γεγονός της παρουσίας στη φιλόξενη Νειλοχώρα ένος καταξιωμένου  διπλωμάτη και εξεδήλωσε την συμπαράστασή του προς τον Κυπριακό λαό, ως και ευχαριστίες προς τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.Χρυσὀστομο και τον Εξοχ.Πρόεδρο της Κύπρου κ.Δημήτριο Χριστόφια για την συναντίληψη προς το πολυσχιδές έργο του Πατριαρχείου.

     Κατά την επίσκεψή του ο κ.Πρέσβης περιηγήθηκε στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου, στην Αίθουσα του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζ’   και την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη.